Actualitzat 20/02/2013 15:53

L'Arts Santa Mònica s'interroga sobre el futur de la fotografia en l'era d'internet en una mostra

Exposición 'From here on'
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Arts Santa Mònica de Barcelona ha presentat aquest dimecres la seva proposta 'From Here On. A partir d'Ara. La postfotografia en l'era d'internet i la telefonia mòbil', coproduïda al costat del centre Les Rencontres Arles, i que s'interroga sobre el present i el futur de la imatge de la mà de 54 artistes, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress.

Aquesta mostra està comissariada per Joan Fontcuberta, Joachim Schimd i Erik Kessels, i segons han exposat en roda de premsa a Barcelona, les fotografies exposades al llarg de tres plantes fugen d'un ordre preconcebut, precisament per intentar reflectir "l'amalgama caòtic" que representen les imatges en el món actual.

Tot i això, algunes línies de la mostra són el plantejament de què és ser autor avui; la duplicitat dels ciutadans com a consumidors d'imatge i fotògrafs des dels seus mòbils; l'autoedició fotogràfica; la vanalització i dessacralització del moment captat; la gestió de la pròpia identitat en les xarxes a través de les fotos, i un canvi de cànon estètic.

Algunes de les propostes que repassa són obra de Mishka Henner, Laurence Aëgerter, Doug Rickard, Mocksim, Corinne Vionnet, Kurtz Caviezel, Roc Herms i Aram Bartholl, entre d'altres.

Entre els seus panells poden veure's des d'autofotografies extretes de mòbils i tabletes de botigues d'informàtica; imatges penjades per noies amb anorèxia a Internet, autoretrats ciutadans en el mirall del quart de bany, i fins i tot imatges en blanc i negre tretes de la botiga en línia eBay, marcades amb un ninotet 'llec' per evitar reproduccions.

"EXPOSICIÓ FRÍVOLA"

Segons Fontcuberta, l'exposició inventa un futur possible per a la fotografia en ple segle XXI --en què es produeixen tantes imatges en un dia com en tot el segle XIX--, en una mostra que, sobretot, intenta ser provocativa i polèmica, i que ja ha estat acusada per alguns crítics de "negativista, infantil, superficial i frívola", segons el comissari.

Tot i això, aquest ha assenyalat que totes les crítiques són benvingudes, ja que darrere de l'exposició s'amaga la intenció d'interrogar-se simplement sobre un futur per inventar i que planteja reptes.

En aquest sentit, el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha lamentat que el progrés tecnològic ha vingut acompanyat d'una "gran mediocritat intel·lectual a la societat", per la qual cosa cal pensar en aquest futur, i fer-ho coincidir amb la cita mundial del mòbil a Barcelona.

L'exposició podrà veure's entre el 21 de febrer i el 13 d'abril i, després de passar per Anvers, els organitzadors pretenen portar-la a altres ciutats.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés