Actualitzat 03/10/2008 22:49

L'Audiència de Barcelona obliga una noia a deixar el pis de la seva àvia a Barcelona perquè no vivia amb ella

BARCELONA, 3 d'octubre (EUROPA PRESS)

L'Audiència de Barcelona ha obligat dues noies a abandonar l'habitatge en el qual vivien, en el districte de Sarrià-Sant Gervasi, perquè el contracte d'arrendament estava a nom de l'àvia d'una d'elles i aquesta se n'havia anat a viure amb la seva filla i mare de la jove llogatera.

L'abril del 2005, la propietària d'un pis del carrer Santaló, al barri de Sant Gervasi, va descobrir que la seva llogatera, amb un contracte des del 1930, va cedir l'habitatge a la seva néta i a una amiga d'aquesta quan, a causa de la seva avançada edat i les malalties que té, va anar-se'n a viure amb la seva filla al carrer Francolí, al barri del Puxet i el Farró.

Per aquesta raó, va demanar una resolució judicial que extingís el contracte d'arrendament. Durant el judici, l'àvia, que pateix demència senil, va negar que hagués abandonat "definitivament" el domicili, sinó que només passava "algunes temporades" a casa de la seva filla i va justificar la presència de les joves amb "l'atenció que precisa" donada la seva avançada edat i la seva ceguesa gairebé absoluta.

El Jutjat de Primera Instància número 43 de Barcelona va donar la raó a l'àvia i les noies, però la propietària del pis va interposar un recurs davant de l'Audiència de Barcelona al·legant que no es va tenir en consideració la major part de la informació aportada --informes aportats per detectius privats-- i es van extreure conclusions "incertes i desajustades".

La Secció Quarta ha donat ara la raó a la demandant perquè la resolució del contracte d'arrendament està motivada pel fet que ara hi viu una tercera persona i no la llogatera inicial, un canvi que "no pot fer-se sense el consentiment de la propietat".

La sentència recorda que "l'escassetat d'habitatges i el seu elevat cost" va obligar a modificar la legislació i incloure la pròrroga forçosa, però assenyala que quan l'inquilí abandona l'habitatge --la seva utilització "no només és un dret sinó també una obligació"--, l'arrendador pot negar-se a allargar el contracte.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés