Actualitzat 27/10/2008 15:56

Les al·lèrgies alimentàries afecten uns 2,5 milions de persones a Espanya

BARCELONA, 27 d'octubre (EUROPA PRESS)

Les al·lèrgies alimentàries afecten 2,5 milions de persones a Espanya de totes les edats, però aquesta afecció és més acusada en la població infantil, amb un 8% de diagnosticats, que en l'adulta, amb un 5%, segons dades de la Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia Clínica.

Segons han presentat avui en roda de premsa diverses entitats, el 2015 el 50% de la societat occidental podria patir algun tipus d'al·lèrgia, segons dades de l'Institut Karolinska. En deu anys, s'ha duplicat el nombre de consultes per hipersensibilitat alimentària.

Per aquesta raó, avui s'ha presentat el projecte Formació Al·lergològica per a Restauradors (FAR), una iniciativa per informar i formar els professionals de la restauració de l'existència i gestió de les al·lèrgies alimentàries.

El director de la Fundació Hospital Sant Pere Claver de Barcelona, Carlos Descalzi, ha constatat que existeix una "tendència creixent" al diagnòstic d'al·lèrgies. La seva entitat serà copatrocinadora del projecte al costat de la Fundació per a la Investigació Nutricional (FI) i la Fundació Alicia --un centre per a la innovació tecnològica en cuina--.

El president de la FI, Lluís Sierra, ha apuntat que l'augment de les vacunes i de la higiene podrien ser algunes de les causes de l'augment d'al·lèrgics a Espanya. Tot i això, també ha indicat que podrien ser causants les partícules del dièsel i un canvi d'estil en l'alimentació.

El projecte FAR oferirà uns cursos de formació teòrica i pràctica per a cuiners, xefs i persones relacionades amb la restauració sobre les intoleràncies alimentàries. La pràctica es portarà a terme a la Fundació Alicia, que impartirà uns cursos sobre elaboració de dietes alternatives per a aquests clients.

La primera edició del curs se celebrarà el 24 de novembre a la seu de la Fundació Alicia. Concretament, el projecte es portarà a terme a Barcelona i Madrid i formarà uns 1.000 cuiners a l'any --durant dos anys--.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés