Actualitzat 02/02/2008 14:25

Les facultats de Medicina esperen augmentar 370 places el pròxim curs, i arribar als 1.200 alumnes

Metges de Catalunya creu "necessari, però insuficient" augmentar 370 les places de Medicina

BARCELONA, 2 de febrer (EUROPA PRESS)

Les universitats catalanes que imparteixen els estudis de Medicina reclamaran la Generalitat incrementar en 150 places les seves aules aquest mes durant la pròxima reunió del Consell Interuniversitari. Aquesta xifra, sumada a les tres noves facultats de Medicina que el Govern preveu crear el pròxim curs a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), de Girona (Udg) i Internacional de Catalunya (UIC), incrementaria els alumnes d'aquesta carrera en 370.

Així, segons han informat a Europa Press les pròpies universitats, en la pròxima reunió del Consell Interuniversitari, la Universitat de Barcelona (UB) demanarà augmentar unes 80 places; l'Autònoma de Barcelona (UAB) sol·licitarà poder admetre 30 alumnes més --des dels 320 actuals--; la facultat de Lleida (Udl) reclamarà altres 40 places i, finalment, la Universitat Rovira i Virgili (URV) no preveu demanar canvis en les seves places.

A aquests increments, que deuen discutir-se al consell d'universitats, cal sumar l'augment de places de les tres noves facultats, que acolliran 220 alumnes més. Així, de les 800 places de Medicina que s'imparteixen actualment, es passarà a oferir gairebé 1.200, malgrat això, aquest any 3.000 alumnes catalans no podran accedir a aquests estudis en l'última convocatòria.

RECLAMEN UN AUGMENT DE PLACES DE MIR.

El sindicat Mèdics de Catalunya (MC) ha donat avui la "benvinguda" a l'augment de 370 places de Medicina que podria aprovar-se al Consell Interuniversitari, i ho ha considerat "necessari, però insuficient" per resoldre el dèficit de facultatius a Catalunya. També ha reclamat que estigui acompanyat d'un increment de les places MIR, ja que el seu increment ha de ser "paral·lel" per no fer inútil el creixement del nombre d'alumnes.

MC ha plantejat davant el dèficit de professionals la creació d'un registre únic, actualitzat i centralitzat, de professionals per especialitat i zones territorials per tenir "una fotografia detallada" sobre quants metges hi ha, com estan repartits i on calen.

El sindicat ha assegurat que ha demanat a Salut un pla de planificació de recursos humans "a mitjà i llarg termini" i no una "política de pegats", a més de "frenar" l'emigració de professionals cap a altres comunitats autònomes i l'estranger.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés