Actualitzat 31/10/2008 21:54

Llena inaugura un taller experimental de cuina a Gimenells (Lleida) que combina tècnica tradicional i moderna

LLEIDA, 31 d'octubre (EUROPA PRESS)

El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, ha inaugurat avui a Gimenells (Lleida) el taller experimental La Vaqueria, impulsat per l'empresa pública IRTA i el cuiner Josep Maria Castaño, i que combina cuina tradicional i innovadora. El taller, segons Llena, aspira a convertir-se en un centre de referència en la investigació culinària amb l'objectiu de revalorar els aliments catalans.

La brasa vaporitzada és un dels primers camps en els quals ha començat a treballar Castaño en incorporar un forn que li permet aprofitar el vapor i l'aroma que produeix la brasa, segons ha explicat ell mateix a les instal·lacions del restaurant, un dels puntals del complex, que a la llarga incorporarà un allotjament per a estudiants i investigadors.

El conseller ha dit que aquesta iniciativa, amb la qual per primera l'IRTA arriba fins al consumidor final, serveix per donar valor als productes de la terra "aplicant la millor tecnologia de transformació dels aliments perquè tinguin les millors qualitats en gust, presència o textura i tot el seu contingut en vitamines i minerals".

Al llarg del pròxim any, els impulsors del projecte invertiran 1,5 milions d'euros. A curt termini, La Vaqueria té previst treballar en tallers de fruita i oli, i en noves presentacions de la fruita per fer-la més atractiva a joves i nens. En el projecte treballen dietistes, psicòlegs i cuiners.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés