Actualitzat 28/03/2008 17:49

Llúcia Ramis retrata una generació "post-transició" a 'Coses que et pasen a Barcelona quan tens 30 anys'

BARCELONA, 28 de març (EUROPA PRESS)

Llúcia Ramis plasma a 'Coses que et pasen a Barcelona quan tens 30 anys' una generació fruit de la "ressaca de la transició" que manté el mateix esperit de jove de 20 anys després de passar la frontera dels 30.

A la novel·la apareixen nombrosos bars de copes de Gràcia, el Born o Poble Sec que es donen cabuda a una Barcelona, que es mostra com una "ciutat exigent".

Els personatges no són autobiogràfics, tot i que "comparteixen" experiències vitals amb l'autora, que tracta tant la "melancolia" per la seva Palma de Mallorca natal, com l'esbojarrada trajectòria que viuen a Barcelona.

L'escriptora mallorquina ha explicat que en el llibre ha "jugat a ser periodista" i que el resultat és "una crònica divertida" que transmet la sensació de mantenir el mateix esperit "als 20 que als 30".

Ramis ha destacat que la situació per als joves a la dècada dels 80 era "més fàcil" que actualment, cosa que significa "menys possibilitats" per establir-se, tot i que existeixi més "exigència" social.

Les analogies amb la generació mileurista són bastant evidents, tot i que Ramis ha destacat que la característiques principals d'aquesta generació és un abundant "individualisme" i una constant "delegació de responsabilitats".

A la novel·la, també apareix el concepte 'low-cost' que expressa la recerca de l'oci constant per "fingir" tenir una "vida rica", que conviu amb l''amor Ikea' en què com Ramis ha expressat, "cadascú s'ho munta".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés