Actualitzat 26/11/2008 17:05

L'oposició veu intervencionista el projecte llei de pesca i acció marítima de Catalunya

BARCELONA, 26 de novembre (EUROPA PRESS)

El projecte de llei de pesca i acció marítima ha continuat avui la seva tramitació al Parlament després de rebutjar-se les tres esmenes a la totalitat dels grups de l'oposició, que el consideren un text intervencionista i que no té el suport del sector.

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha presentat davant de la cambra la normativa, que pretén unificar tota la legislació sobre pesca marítima, des del punt de vista professional i recreatiu.

A més, regula la pesca, la recollida de marisc, l'aqüicultura, l'ordenació del sector i la comercialització dels productes i activitats recreatives nàutiques, per aconseguir una explotació racional, responsable i sostenible dels recursos marins.

Així, defineix figures de protecció i, amb caràcter general, sotmet la pràctica de la pesca i la recollida de marisc a l'obtenció de llicències o autoritzacions amb una validesa delimitada. El text també preveu crear plans específics per conservar i recuperar els recursos pesquers, estableix un règim de sancions i crea un registre administratiu.

El diputat de CiU Benet Maimí ha considerat que el text presentat és una "decepció total" perquè no afavoreix el sector pesquer, i que té un redactat "horrorós amb contradiccions, un excés d'articles redundants i que és tremendament intervencionista".

Ha reprotxat al Govern el fet que no hagi consensuat el text amb el sector, i ha afirmat que hauria estat millor quedar-se amb la llei de 1986, malgrat admetre que cal crear una nova normativa que millori la seva situació.

El diputat Rafael Luna (PP) ha indicat que el projecte de llei aporta "més problemes, més complexitat i poques resolucions en el que són els problemes de la pesca".

Ha afegit que el text no té en compte el sector, cita Europa obviant polítiques de coordinació amb Espanya, i és una llei "intervencionista total i amb absolut afany recaptador".

En la defensa de l'esmena a la totalitat de C's, Antonio Robles ha defensat la seva proposta a la totalitat destacant que no suposa una transformació del sector i que comporta un augment de la burocràcia administrativa.

A més, ha manifestat que Brussel·les ja estableix un marc regulador molt complet en llicències i altres àmbits, per la qual cosa ha considerat que no té sentit legislar la pesca en aigües interiors "quan aquestes són dos bassals interiors" en el conjunt pesquer mediterrani.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés