Actualitzat 13/09/2021 15:51

La Mercè de Barcelona recupera la cultura popular en un 150è aniversari encara marcat per la covid

El tinent d'alcalde, Jordi Martí, durant la presentació de la programació del MAC i els actes de cultura popular, acompanyat de la directora artística del MAC, Marta Almirall, i el director dels actes tradicionals de la Mercè, Xavier Cordomí
EUROPA PRESS

Els actes tradicionals i els espectacles del MAC requeriran reserva prèvia per espai i horari

BARCELONA, 13 set. (EUROPA PRESS) -

Les festes de la Mercè de Barcelona d'enguany recuperaran els actes de cultura popular, en un 150è aniversari encara marcat per la covid-19, en què tant aquesta mena d'espectacles com els del Mercè Arts de Carrer (MAC) requeriran reserva prèvia, tot i que en la majoria dels casos serà per trams horaris i espai, no per actuació.

Ho ha dit aquest dilluns el tinent d'alcalde de Cultura de Barcelona, Jordi Martí, durant la presentació de la programació del MAC i els actes de cultura popular, acompanyat de la directora artística del MAC, Marta Almirall, i el director dels actes tradicionals de la Mercè, Xavier Cordomí.

Martí ha destacat que es tracta d'una Mercè encara "atípica" i ha insistit en la necessitat de fer reserva prèvia per a totes les actuacions, que en el cas del MAC i els actes de cultura popular es podrà fer a partir del dia 16.

La Mercè d'aquesta edició --que se celebrarà del 23 al 26 de setembre-- dedica un protagonisme especial a la cultura popular, que s'ha vist condicionada per la covid, i ho fa amb una cinquantena d'activitats i més de 200 entitats presents.

A més a més, recobra algunes de les activitats que no es van poder fer en l'edició anterior, com ara els castells i el toc d'inici en el format habitual, durant el qual s'estrenarà una peça musical en honor del promotor de la cultura popular desaparegut recentment, Jordi Fàbregas.

Així mateix, el correfoc tornarà a ser un acte central, tot i que amb un format adaptat a la pandèmia, perquè consistirà en un espectacle de foc estàtic que es farà al passeig de Gràcia.

El dia 24 aquest passeig serà l'escenari del retrobament del públic amb els castells, diables, gegants, grallers i trabucaires de Barcelona.

Al matí hi haurà una plantada de gegants i bestiari, que es compaginarà amb espectacles puntuals, entre els quals una actuació conjunta de les vuit colles castelleres de la ciutat, i a la tarda acollirà la gran cavalcada de la Mercè i el correfoc estàtic.

MERCÈ ARTS DE CARRER

El Parc de la Ciutadella serà un altre dels espais destacats d'aquestes festes, on com és habitual, se celebraran espectacles de caire contemporani vinculats al MAC, tot i que aquest cop també d'altres de caràcter tradicional.

El MAC ha programat més de 400 funcions de dansa, teatre, circ i art urbà de 115 companyies que a més del Parc de la Ciutadella, també actuaran a vuit espais més distribuïts per diferents districtes de la ciutat.

La programació dedica una atenció especial a l'Havana i recupera algunes propostes d'artistes cubans previstes inicialment per al 2020, quan la capital de Cuba havia de ser la ciutat convidada.

Així mateix, amb motiu de la commemoració del 150è aniversari, una exposició a la Casa dels Entremesos repassarà la història dels cartells en les festes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés