Actualitzat 06/12/2008 14:09

Més de 22.000 catalans s'han inscrit al registre de 'testaments vitals'

BARCELONA, 6 de desembre (EUROPA PRESS)

Un total de 22.163 catalans s'han inscrit al registre de 'testaments vitals' o documents de voluntats anticipades en cas de malaltia terminal des que es va posar en marxa ara fa sis anys, segons ha revelat la consellera de Salut, Marina Geli, en resposta a una pregunta parlamentària del PP.

En aquest document, el signant expressa com desitja ser tractat si pateix una situació que li impedeixi expressar la seva voluntat. El text permet a qualsevol persona determinar les actuacions mèdiques de les quals no vol ser objecte en el cas de patir una malaltia terminal.

Perquè tingui validesa, el 'testament vital' ha de ser confirmat davant de notari o bé davant de tres testimonis, dels quals dos no han de tenir parentesc o relació patrimonial amb el pacient. A més, ha de lliurar-se al centre sanitari on la persona és atesa per incorporar-lo al seu historial clínic.

Geli ha dit que, des de la seva aprovació el 2002, la Generalitat ha realitzat una sèrie d'actuacions per a promocionar la declaració i el registre dels documents de voluntats anticipades com la publicació d'una Guia de Consideracions, l'edició i la difusió de díptics, jornades informatives i seminaris d'informació i formació a tots els professionals sanitaris.

La Conselleria de Salut treballa la seva estratègia d'implementació de la declaració del 'testament vital' accentuant que la informació, l'atenció per a l'elaboració del document i l'assessorament als pacients s'han d'incorporar com una pràctica important integrada en el procés assistencial que porten a terme els professionals sanitaris i és en aquest àmbit on destina la major part dels recursos formatius i informatius.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés