Publicat 05/04/2022 17:21

Metrpolis europees reafirmen a l'rea de Barcelona la seva aposta contra l'emergncia climtica

Diverses metrpolis europees reafirmen a Barcelona la seva aposta contra l'emergncia climtica
AMB

L'AMB acull una trobada per presentar part del primer 'Informe sobre l'estat mundial de les metrpolis'

BARCELONA, 5 abr. (EUROPA PRESS) -

Diverses metrpolis europees han reafirmat els seus esforos per la sostenibilitat i la lluita contra l'emergncia climtica, en el marc d'una trobada en l'rea Metropolitana de Barcelona (AMB) per presentar el capítol dedicat a Europa del primer 'Informe sobre l'estat mundial de les metrpolis', elaborat pel programa de Nacions Unides per als assentaments humans ONU-Hbitat.

En un comunicat aquest dimarts, l'AMB ha explicat que la trobada ha reunit a més de 50 representants de diverses rees metropolitanes d'Europa i altres parts el món com París, Porto, Lisboa, Stuttgart, Oslo, Gran Manchester, Riga, Bratislava, Katowice, Marmara, Gran Bilbao, Guadalajara, Medellín-Valle d'Aburrá i Douala, entre d'altres.

També s'han sumat representants de la Comissió Europea, el Comit de les Regions, l'OCDE, diverses xarxes, think tanks, així com experts del món acadmic, i l'AMB ha acollit la jornada com a institució "mpliament reconeguda" per ONU-Hbitat com a innovadora i inspiradora en temes de gestió metropolitana.

Durant les jornades s'han presentat fets clau, xifres i tendncies de les metrpolis europees i analitzat diversos estudis de cas a partir d'una mostra global de metrpolis.

CONCLUSIONS

Les principals conclusions del capítol constaten que 245 milions de persones viuen en 265 rees metropolitanes europees, que les rees metropolitanes estan fent una aposta "clara" per la digitalització i que durant la pandmia de la Covid la gestió metropolitana ha tingut un paper clau per als ajuntaments.

En resposta a l'informe que va presentar aquest dilluns Nacions Unides i que anunciava que 2025 ha de ser el pic mxim d'emissió de gasos d'efecte hivernacle, el vicepresident de l'rea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB, Ernest Maragall, ha assegurat que "és des de les rees metropolitanes i les ciutats des d'on es pot ajudar a reduir clarament les emissions de CO2".

També ha afirmat que "és el moment de pensar, decidir i actuar", en allusió a la capacitat que tenen les metrpolis europees per actuar com a interlocutor davant les institucions de la Unió Europea, tal com fa l'AMB amb l'European Metropolitan Authorities.

"Per a nosaltres, la cooperació i coordinació que s'est donant aquests dies en l'AMB, entre totes les metrpolis participants, és el tipus de cooperació que necessitem per construir ciutats i rees metropolitanes resilientes", ha dit per la seva banda el cap de Política, Gobernanza i Legislació d'ONU-Hbitat, Remy Sietchiping.

Aquest informe, que prepara ONU-Hbitat cinc anys després de l'adopció de la Nova Agenda Urbana (i que es preveu que es presenti al llarg d'aquest 2022), cerca demostrar la necessitat de treballar a escala metropolitana per donar resposta a alguns dels problemes que han d'afrontar les grans ciutats.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés