Actualitzat 06/07/2008 17:31

Obre les portes a Barcelona el major congrés europeu en reproducció assistida, amb 7.000 experts

BARCELONA, 6 de juliol (EUROPA PRESS)

El XXIV Congrés Anual de la Societat Europea de Reproducció Humana i Embriologia (ESHRE), el major punt de trobada per als professionals del sector a Europa, ha obert avui les portes a Barcelona, i preveu reunir més de 7.000 experts fins dimecres que ve 9 de juliol.

La trobada acull tant a professionals clínics i paramèdics com a investigadors en ciència bàsica per a intercanviar coneixements, i també servirà per debatre sobre els plantejaments que fan legisladors i experts en ètica sobre la medicina reproductiva.

El 84% de les parelles que no usen mètodes anticonceptius i que mantenen relacions sexuals habitualment aconsegueixen concebre en un any. Un altre 8%, al segon. Tot i això, la infertilitat va en augment en el món desenvolupat, ha recordat l'organització del congrés en un comunicat.

Part del problema es deu a la progressiva postergació de l'embaràs, la tendència creixent a l'obesitat i l'extensió d'algunes infeccions de transmissió sexual.

ESHRE és la principal organització europea dels professionals de la medicina i la biologia de la reproducció, i el principal objectiu és la comprensió i la promoció de l'interès per la disciplina.

El principal repte en aquest camp és augmentar les taxes d'embarassos en els pacients que presenten més dificultats, com les poblacions de persones de major edat. Segons ha recordat la Doctora Anna Veiga, membre del comitè organitzador, cada vegada hi ha més gent que vol tenir fills a una edat més tardana.

Una altra de les dificultats que afronta l'àrea és el finançament. En el cas d'Espanya, la Seguretat Social preveu el tractament, però "el problema són les llargues llistes d'espera", ha assenyalat Veiga. A més a més, el cost de la medicació és elevat, i "el sistema de salut es fa càrrec dels costos només a Catalunya".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés