Publicat 29/03/2018 14:11

La PAH de Barcelona exigeix la retirada de demandes judicials a veïns d'Aragó 477

Lucia Delgado PAH
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 març (EUROPA PRESS) -

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Lucía Delgado, ha exigit aquest dijous en nom de la plataforma de Barcelona la retirada de les demandes judicials per part del fons d'inversors Norvet interposades per expulsar sis famílies allotjades al carrer Aragó 477.

Delgado ha explicat en roda de premsa que la PAH defensa, a més, la cessió de l'immoble a l'Ajuntament de Barcelona i el lloguer social per a tots els veïns, i demanen una reunió amb el sindicat de barris per "trobar solucions per a la gent en risc de perdre l'habitatge".

Des de la plataforma critiquen que des del 3 de juliol, quan les sis famílies en situació de vulnerabilitat van entrar a l'edifici, l'empresa "ha amenaçat, pressionat i fins i tot perseguit veïns per intentar expulsar-los del seu pis".

Delgado ha assegurat que l'empresa "va iniciar obres de rehabilitació en alguns dels pisos buits de l'immoble sense tenir llicència per fer-ho, generant problemes de soroll, brutícia i fins i tot una inundació que encara es desconeix si va ser intencionada o un incident", i ha esmentat que podria tractar-se d'estratègies de 'mobbing' per fer fora els veïns.

Delgado ha explicat que les obres han cessat però que les famílies s'enfronten a una demanda interposada per l'empresa, en la qual demana que les famílies paguin 177.395,40 euros, segons Norvet, "per ocupació dels habitatges".

UNA SOLUCIÓ CONJUNTA

La urbanista i exrelatora especial de Nacions Unides per al dret a l'habitatge adequat Raquel Rolnik ha assegurat que "l'Ajuntament sol no pot comprar totes les finques amenaçades per fons d'inversió".

Rolnik ha esmentat que "seria necessària una combinació entre l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat espanyol per implementar polítiques per regular els fons d'inversió", i ha remarcat que això implicaria un canvi als pressupostos.

"Barcelona està particularment castigada en matèria d'habitatge en comparació amb altres ciutats europees, perquè combina una ciutat molt afectada per la crisi financera del 2008 i el turisme massiu, amb elements com AirBnb", ha afegit Rolnik.

Així mateix, ha destacat que "això és una onada que ha començat a Barcelona i Madrid, però ja repuntar en altres ciutats espanyoles", i ha alertat de la urgència d'implementar polítiques per garantir l'habitatge digne de tota la ciutadania i evitar l'especulació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés