Publicat 27/02/2018 19:41

El ple de l'AMB demana recuperar la gestió pública d'ATLL

Aixeta, aigua
EUROPA PRESS

Encomana a Aigües de Barcelona el tractament per reutilitzar aigua en cas d'emergència

BARCELONA, 27 febr. (EUROPA PRESS) -

El ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat a proposta del Govern metropolità reclamar a la Generalitat i a la Conselleria de Territori que presenti al Parlament un pla per recuperar la gestió pública d'Aigües Ter Llobregat (ATLL).

El vicepresident de Medi ambient de l'AMB, Eloi Badia, ha defensat que propostes com aquesta, que inclou el calendari, "suposen un pas decidit per recuperar la gestió pública de l'empresa", ha destacat l'AMB aquest dimarts en un comunicat.

El ple també ha reclamat rectificar la pujada de tarifes d'un 11,8% en la distribució d'aigua en alta d'ATLL, després que el Tribunal Suprem (TS) ratifiqués la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de 2015 en la qual anul·lava l'adjudicació de la gestió d'ATLL a un consorci liderat per Acciona.

29 MILIONS DE PRESSUPOST

El consell metropolità ha aprovat el pla d'intervencions a la xarxa d'aigua metropolitana per 2018, amb un pressupost de 29,2 milions d'euros, als quals hauran de sumar-se deu milions més que ha d'aprovar l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

El ple també ha acordat congelar les tarifes de subministrament d'aigua dels municipis de Tiana, Cervelló, Corbera i Sant Cugat del Vallès, els ajuntaments dels quals havien pres la decisió de repercutir l'augment del preu de l'aigua d'ATLL en el rebut dels ciutadans, que amb aquesta mesura no veuran alterat el seu rebut.

REUTILITZACIÓ D'AIGUA

El ple ha aprovat encomanar a Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l'Aigua la gestió del tractament terciari de l'estació depuradora d'aigües residuals (Edar) del Baix Llobregat, la qual cosa permetrà reutilitzar l'aigua ja depurada per a casos d'emergència.

En aquests casos, podrà sotmetre's l'aigua ja depurada per la planta a un procés posterior per aconseguir aigua apta per ser abocada riu amunt perquè torni a proveir la xarxa, donant així nous usos a una part dels cabals de la depuradora del Baix Llobregat que actualment s'aboquen al mar.

Després del conveni amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) acordat a la fi de gener, el consell metropolità ha aprovat les actuacions, el règim de funcionament i els imports màxims per a la seva explotació, amb una despesa màxima del sistema de 4,4 milions sense IVA, aportats per l'ACA en funció de la producció d'aigua regenerada, les despeses i les quantitats màximes establertes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés