Publicat 02/08/2022 12:57

El Port Olímpic de Barcelona anticipa l'estrena del nou espai de restauració al 2024

D'esquerra a dreta: la directora general de B:SM, Marta Labata; el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i president de B:SM, Jaume Collboni ; i el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols
EUROPA PRESS

El 'Balcó gastronmic del Port Olímpic' tindr 11 restaurants i tres espais gurmet

BARCELONA, 2 ago. (EUROPA PRESS) -

El Port Olímpic de Barcelona avanar l'estrena del nou espai de restauració que portar per nom 'Balcó gastronmic del Port Olímpic' del 2026 a finals d'estiu del 2024, i coincidir amb la celebració de la Copa Amrica de Vela.

Ho ha explicat el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i president de l'empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), Jaume Collboni; que ha dit que l'objectiu és que a l'estiu del 2024 "tot el Port Olímpic estigui reformat".

També han assistit a l'acte la directora general de B:SM, Marta Labata, i el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols.

L'Ajuntament de Barcelona, a través de B:SM, invertir 15,9 milions d'euros per dur a terme la renovació completa del Moll de Gregal, on se situar la nova zona de restauració.

En total es preveu actuar en una superfície de més de 24.000 metres quadrats --8.000 de restauració i la resta de passeig--, la qual cosa, segons Collboni, és l'operació "més important en aquesta dcada pel que fa a l'oferta gastronmica".

Per la seva banda, Pallarols ha valorat el projecte positivament: "Sens dubte ser un dels nous grans atractius de la ciutat de Barcelona", ha dit.

El 'Balcó gastronmic del Port Olímpic' vol ser un hub gastronmic i tindr 11 restaurants i tres espais gurmet que oferiran alimentació saludable i sostenible.

Arquitectnicament, ser un espai amb molta llum natural i vidrieres transparents, i els locals situats al nivell superior estaran en balconades que "volaran" sobre el mar.

CONNEXIÓ i SOSTENIBILITAT

Labata ha destacat que una de les peces "fonamentals" de la transformació del Port Olímpic és que tingui una millor connexió amb la ciutat i la ciutadania.

Per aix, el nou centre gastronmic disposar d'una connexió directa amb la platja Nova Icria i tres eixos verticals equipats amb escales i ascensors, i també es construiran noves zones d'estada i miradors.

Per potenciar l'estalvi energtic de les futures installacions de la balconada gastronmica i adaptar-se a l'emergncia climtica, es collocaran quatre grans prgoles fotovoltaiques que generaran l'equivalent al consum elctric anual de 250 llars, i els quatre restaurants del nivell superior tindran cobertes verdes.

L'elecció dels futurs restauradors es far per mitj d'un concurs públic que comenar després de l'estiu, i el consistori s'ha comproms a mantenir tots els llocs d'ocupació del personal que actualment treballa als set restaurants que operen al Port Olímpic, independentment dels nous adjudicataris.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés