Actualitzat 18/02/2013 18:50

El regidor de Figueres imputat policialment pel cas Manga renuncia a les seves competències

La alcaldesa de Figueres, Marta Felip
EUROPA PRESS

L'Ajuntament assegura que l'expedient amb l'empresa GRS és "impol·lut"


FIGUERES (GIRONA), 18 febr. (EUROPA PRESS) -

El regidor de Figueres Manel Toro (CiU), imputat policialment per l''operació Manga', ha renunciat a les seves competències de primer tinent d'alcalde i responsable de la Regidoria d'Hisenda, entre d'altres atribucions, ha anunciat en roda de premsa l'alcaldessa, Marta Felip (CiU).

Després que el Servei de Vigilància Duanera (SVA) li hagi pres declaració per presumpte tràfic d'influències, l'equip de govern del consistori va convocar per a aquest dilluns una reunió, en la qual el regidor "ha demanat que se li retiressin les seves competències de govern, tot i que continuarà com regidor ras, sense atribucions", ha detallat Felip.

Felip ha insistit a respectar la presumpció d'innocència però ha reconegut que, si Toro no hagués fet aquesta petició, ella li hagués demanat perquè, "tot i que pot ser injust, és la cosa més prudent per la imatge i l'honorabilitat de l'Ajuntament".

Agents del SVA es van presentar divendres a l'Ajuntament per demanar-los l'expedient del contracte amb l'empresa GRS Arc Local, la concessionària de la gestió de multes i sancions del consistori des de feia dos anys.

L'alcaldessa ha exposat que el contracte amb GRS s'acabava el 12 de gener d'aquest any i que la voluntat del consistori era rescindir-lo i delegar la gestió de multes a Xaloc --organisme de la Diputació de Girona--, perquè per a l'ajuntament suposarà estalviar 267.000 euros: GRS es quedava un 33,7% més IVA, mentre que les taxes que ofereix Xaloc són més econòmiques, només es queda un 20% d'allò recaptat, i a més no cobra IVA després de ser una administració.

Felip ha assegurat que la decisió de rescindir el contracte a GRS es va prendre fa uns mesos, tot i que es va decidir prorrogar el contracte fins el pròxim juny per fer el canvi de GRS a Xaloc sense problemes, ja que funcionen amb un servei diferent i cal un temps per fer el canvi en condicions; però "l'expedient amb GRS és impol·lut", ha insistit l'alcaldessa.

LA RELACIÓ DE XALOC I GRS

Felip és també la vicepresidenta de Xaloc, de la Diputació de Girona i ha assegurat que l'Agència Tributària només ha demanat informació de contractes entre Xaloc i GRS.

"La relació de Xaloc i GRS era de petites contractacions per revisions cadastrals", ha afirmat Felip.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés