Actualitzat 31/01/2019 18:30

Rosalía, Eduard Batlle, Zumzeig i Pedrals, entre els Premis Ciutat de Barcelona

ROSALÍA
EUROPA PRESS

Reconeixerà l'espectacle 'Rhumans' i un dossier sobre el sector de l'aigua davant la remunicipalització

BARCELONA, 31 Ene. (EUROPA PRESS) -

La cantant Rosalía, l'investigador Eduard Batlle, l'entitat Zumzeig Cinecooperativa i l'escriptor Josep Pedrals han estat aquest dijous algunes de les personalitats distingides amb els Premis Ciutat de Barcelona, que l'Ajuntament de la capital catalana entregarà el 14 de febrer en un acte presidit per l'alcaldessa, Ada Colau.

L'acte, presidit també pel comissionat de Cultura, Joan Subirats, comptarà amb l'actriu Àgata Roca com a conductora, amb la direcció artística de Pep Salazar, una performance d'Onionlab, il·luminació d'Albadalejo i continguts audiovisuals de Crowd Studio, que el vincularan al Festival Llum Bcn, ha detallat l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) en un comunicat.

Rosalía ha estat reconeguda pel disc 'El Mal Querer' i la seva capacitat innovadora, qualitat i transversalitat artística, mentre que de Zumzeig Cinecooperativa el jurat destaca la seva tasca en la difusió de cinema d'autor que no troba espai a sales comercials, i Pedrals rebrà el premi per 'Els límits de Quim Porta', en literatura catalana.

En la categoria de literatura castellana, serà distingit Mario Cuenca Sandoval per 'El don de la fiebre', i el premi en Ciències de la Vida s'ha atorgat a Batlle pel descobriment d'un nou mecanisme que permet a les cèl·lules del càncer colorectal evadir la detecció del sistema immunològic i generar metàstasi.

En arts visuals, el col·lectiu Halfhouse serà el distingit per aquests premis, que reconeixeran en Ciències Socials l'assaig 'El sueño de los mártires. Meditaciones sobre una guerra actual', de Dardo Scavino, i a l'investigador Ignasi Ribas el premi en la categoria de Ciències Experimentals i Tecnologia.

En la categoria Agustí Duran i Sanpere d'Història, serà distingit Miquel Amengual Biblioni per la seva tesi doctoral 'La immigració francesa a l'àrea de Barcelona en l'època moderna', mentre que la cooperativa d'arquitectes Lacol serà premiada en arquitectura i urbanisme pel seu projecte de cooperativa d'habitatge La Broda.

Un article sobre el paper de la vegetació en l'evolució dels gasos d'efecte hivernacle de Marcos Fernández-Martínez, Jordi Sardans i Josep Peñuelas rebrà la distinció en Ciències de la Terra i Ambientals.

L'espectacle 'Rhumans' de Rhum&Cia sobre el pallasso obtindrà el premi de la categoria de circ, mentre que la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu de Palomar serà reconeguda en Cultura Popular i Tradicional, i Salva Sanchis, per la seva obra Radical Light, serà reconegut en dansa.

La col·lecció 'Level' de Marc Monzó tindrà el premi de disseny, mentre que la iniciativa Coeducacció i el seu projecte 'Patis coeducatius' serà reconeguda en Educació i, enmig de comunicació, es distingirà el dossier 'La guerra bruta de l'aigua', publicat per la Directa al juny sobre el sector privat davant la remunicipalització de l'aigua.

Per la seva posada en escena 'Els Jocs Florals de Canprosa', es premiarà en la categoria de Teatre a Jordi Prat i Coll, mentre que el premi en la categoria de Traducció en llengua catalana serà per a Anna Soler Horta per la traducció d''Austerlitz'.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés