Actualitzat 23/05/2008 17:25

Salut conclou que la causa d'una intoxicació a Sils (Selva) és una toxina a la vedella amb bolets

GIRONA, 23 de maig (EUROPA PRESS)

Els Serveis Territorials de Salut a Girona ha conclòs que la causa del brot de gastroenteritis en un dinar popular a Sils (Selva) a començament de maig va ser una toxina que, probablement, es trobava en el plat de vedella amb bolets del menú, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat. La Generalitat ha obert un expedient sancionador a l'empresa que ha elaborat el menjar.

Les investigacions epidemiològiques i els resultats de les analítiques han deduït que les pràctiques de manipulació "incorrectes" en el procés d'elaboració d'aquest plat podrien haver facilitat la replicació d'aquest microorganisme --'clostridium perfringens'-- en alguna de les safates i la infecció en les persones que la van consumir.

El nombre de casos confirmats per Salut va ser de 56, majoritàriament avis, que van presentar símptomes 14 hores després d'haver assistit al dinar. Els símptomes més comuns van ser diarrea (98% dels casos) i dolor abdominal (78%), sent inferior el de febre moderada (25%).

Dues persones van ser hospitalitzades a l'Hospital Santa Caterina de Salt (Gironès), però no van requerir un ingrés superior a les 24 hores, ja que els símptomes de la intoxicació remetien espontàniament poques hores després.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés