Actualitzat 15/07/2013 15:53

Salut Maresme va pagar a Crespo (CiU) 80.000 euros per la seva cartera de clients estrangers

Xavier Crespo
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

La Corporació Salut del Maresme i la Selva (CSMS) va pagar 80.000 euros a Xavier Crespo (CiU) per l'adquisició a l'any 2000 de la seva cartera de clients estrangers, una operació "legal i adequada" que va permetre augmentar els ingressos de la sanitat pública, han detallat l'exdirector general de CSMS, Pere Vallribera, i l'actual directora i gerent de la Corporació, Núria Constants.

Els gestors de CSMS, que han comparegut aquest dilluns a la comissió del Parlament que investiga la gestió sanitària, han explicat així la seva relació amb l'exalcalde de Lloret de Mar (Girona) i diputat, Xavier Crespo, un reconegut traumatòleg a la zona i que tenia "experiència contrastada en la sanitat turística" abans de donar el salt a la política.

Segons ha relatat Vallribera, la incorporació de Crespo a l'ens privat Centres Mèdics Selva Maresme --després desmantellat-- es va fer sense abonar "ni un sol euro de diners públics", i ha assegurat que quatre anys després de la compra de la cartera de clients aquesta va aconseguir quadruplicar la seva facturació passat de 500.000 euros a més de 2 milions.

"Han estat els diners privatn els que va afavorir els públics", ja que aquest negoci va permetre finançar l'activitat pública que venia desenvolupant CSMS als hospitals de Calella i Blanes i per tant va permetre una injecció de diners addicional sense que desaparegués ni un euro, ha detallat Vallribera.

La Fiscalia del Tribunal de Comptes, tot i això, ha obert diligències el juny de 2012 --sense que de moment hagi anat més enllà-- per les suposades irregularitats que s'han produït en les transaccions econòmiques entre la societat privada Centres Mèdics Selva Maresme SL i Crespo, després que la Sindicatura de Comptes catalana votés en contra d'elaborar un informe sobre el cas.

Addicionalment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) investiga Crespo en el marc del 'cas Clotilde' pels presumptes delictes de suborn i, eventualment, prevaricació, en la seva gestió com a alcalde pels suposats regals rebuts del magnat rus Andrei Petrov, després que l'Audiència Nacional detallés en una exposició raonada que apreciava que els esmentats presents es van fer "per aconseguir un tracte de favor en la realització d'obres de construcció i projectes immobiliaris".

EXCEDÈNCIA VOLUNTÀRIA

Constants, per part seva, ha corroborat les declaracions de Vallribera --al qual va substituir al capdavant de CSMS--, i ha insistit que l'empresa subsidiària Centres Mèdics Selva Maresme es va posar en marxa per "aprofitar la cartera turística del municipi", alguna cosa que ha justificat pel subfinançament crònic de la sanitat a la regió.

Ha relatat també el desmantellament d'aquesta empresa, a dia d'avui BCGest i que segueix facturant entre 1,5 i 1,6 milions d'euros a l'any per la seva activitat mèdica privada, un procés del qual no es va beneficiar Crespo, ha assegurat, malgrat que va adquirir dos locals.

Alhora, i preguntada sobre els ingressos d'aproximadament 56.000 euros per part de Crespo entre maig del 2004 i març del 2005, quan aquest ja era alcalde, Constants ha explicat que van ser en concepte de professional liberal i després de pactar una "dedicació parcial" com metge algunes tardes, tenint en compte que els pacients preguntaven per ell.

La directora i gerent de CSMS ha precisat que Crespo va demanar la seva excedència com a gerent una vegada que va ser elegit com a alcalde, i que el seu retorn com metge, en tot cas, es va produir per portar a terme una activitat liberal permesa per la llei.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés