Actualitzat 09/05/2018 12:06

La segona edició de la Setmana de l'Arquitectura arriba a Barcelona amb La Model com a novetat

Centre penitenciari La Model de Barcelona
Europa Press - Archivo

BARCELONA, 9 maig (EUROPA PRESS) -

Barcelona celebra la segona edició de la Setmana de l'Arquitectura a partir d'aquest dijous i fins al diumenge 20, que comptarà amb esdeveniments i activitats relacionades amb l'arquitectura, i aquest any celebra que l'antiga presó La Model sigui l'espai convidat, i albergui activitats, col·loquis i una actuació musical.

Segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat aquest dimecres, en aquesta edició hi haurà exposicions, rutes i visites guiades a prop de 30 edificis icònics de la ciutat, projeccions de pel·lícules d'animació i documentals, una mostra sobre arquitectures desaparegudes i debats sobre la relació entre arquitectura i mitjans de comunicació.

Aquesta iniciativa, impulsada per l'Ajuntament, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (Coac) i la Fundació Mies van der Rohe, té per objectiu "contribuir a reforçar el valor que té l'entorn urbà construït per la ciutadania a través de la difusió de l'activitat arquitectònica, el coneixement i el debat".

L'oferta d'activitats durant la setmana pretén posar en valor el patrimoni urbà de Barcelona, consolidar el vincle entre arquitectura i ciutadania, i permetre als veïns conèixer l'activitat arquitectònica de forma "amena, didàctica i atractiva", així com descobrir nous usos, espais i transformacions de la ciutat.

LA MODEL, ESPAI CONVIDAT

L'antiga presó La Model és l'espai convidat d'aquesta segona edició de la Setmana de l'Arquitectura, i durant aquests dies albergarà activitats que permetran als veïns conèixer el seu procés de transformació arquitectònica.

En ella es donarà lloc un col·loqui sobre el procés de transformació de la presó, al pati hi haurà una interpretació a càrrec de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) de l'obra Persephassa (1969), i albergarà la conferencia 'Impertinències urbanes, quan les presons acaben fent ciutat', de l'italià Alessandro Scarnato.

LES ACTIVITATS

En aquesta edició, el Coac torna a organitzar deu itineraris pels deu districtes de la ciutat, on es repassaran els processos de renovació urbana, i la Fundació Mies van der Rohe organitza la cita internacional 'Architecture & the Media', d'intercanvi d'experiències sobre la difusió arquitectònica.

Així mateix, estarà present el format cinematogràfic amb el cicle de cinema sobre arquitectura Arqu[in]FILM, la projecció de tres documentals d'estrena, i el cicle de cinema infantil i el taller, que acostarà el públic infantil al paper de l'arquitectura i l'urbanisme.

El Coac també mostrarà en 'Arquitectures Desaparegudes' un conjunt d'obres en diferents punts de la ciutat que ja no es poden visitar; d'altra banda, s'oferirà una trentena de visites guiades en diferents edificis de la ciutat com el Castell de Montjuïc, el Mercat de Sant Antoni i l'edifici Walden, entre d'altres.

Finalment, la programació inclou l'acte de presentació dels guanyadors del concurs de cobertes verdes que organitza l'Ajuntament, i la trobada de la comuniqueu de dibuixants aficionats a la ciutat 'Urban Sketchers', que es reuniran en la plaça Nova.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés