Actualitzat 18/04/2008 17:19

Sequera.- El Govern negociarà finançar part de la canonada fora de la disposició addicional tercera

BARCELONA, 18 d'abril (EUROPA PRESS)

El Govern negociarà que una part de la canonada que connectarà les xarxes del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i Aigües Ter-Llobregat (ATLL) es financi amb recursos no previstos en la disposció addicional tercera de l'Estatut, segons ha explict avui el conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells.

En declaracions a Catalunya Ràdio, recollides per Europa Press, Castells ha assegurat que el Govern "es reserva la possibilitat, si hi ha algun petit marge, per veure fins a quin punt el caràcter d'emergència permet veure que una part es financiï de manera més específica".

Així, el titular d'Economia de la Generalitat ha defensat aquesta posició de la Generalitat, tot i reconèixer que l'existència de la disposició estatutària és, alhora, "un compromís" i "un límit".

Precisament, Baltasar va acordar aquest dimarts amb la ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, que en el decret de prolongació del minitransvasament de l'Ebre fins a Barcelona s'utilitzessin fins a 180 milions de la inversió prevista en la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut.

Ha insistit que caldrà "estudiar" en els dies vinents la millor manera d'abordar el tema, i ha subratllat que, de qualsevol manera, "l'Estat pagarà segur" tota la infraestructura.

"Si jo digués ara que estic d'acord que tot passi per la disposició addicional tercera, ja no em queda marge per negociar res més", ha puntualitzat el conseller, i ha afegit que tampoc vol aixecar "falses expectatives que probablement no podran aconseguir-se", augurant que tot quedarà fora de la disposició de l'Estatut.

Així, Castells ha apostat per ser "prudents", i ha recordat que el que preveu la disposció addicional tercera ja és "molt més" del que invertia sempre fins ara.

"DECEPCIÓ" PER L'ACTITUD DE VALÈNCIA.

El conseller d'Economia ha assegurat que l'actitud d'autonomies "tan pròximes" a Catalunya com el País Valencià l'"inquieta i decep", perquè el que es tracta ara és una emergència i "ja hi haurà temps" per parlar de solucions estructurals.

"Deploro la reacció davant de la qüestió", ha afirmat Castells, i ha reclamat que s'eviti en tot el procés l'enfrontament entre autonomies separant el nivell d'emergència que viu Barcelona i l'àrea metropolitana d'altres qüestions.

Pel conseller, "ara cal intentar evitar que a l'octubre quedi desproveïda tota la zona que es proveeix de les conques internes".

CANONADA PERMANENT.

Castells ha rebutjat la petició de la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, que va reclamar dimarts que una vegada superada l'actual situació d'excepcionalitat per la sequera es desmunti un tram de la canonada --en contradicció amb el que va defensar la portaveu del partit, Marina Llansana, que ho va titllar de "disbarat".

Pel conseller, després de l'"esforç" econòmic que suposa la construcció d'aquesta infraestructura, no tindria sentit desmuntar-la, ni que sigui un tram. Ha opinat que davant de futures situacions similars "si s'ha de tornar a utilitzar" la canonada "serà molt millor tenir-la" i "obrir l'aixeta".

"El compromís és que aquesta aixeta no estarà permanentment obert, sinó només en situacions d'excepcionalitat", ha dit Castells, que ha reconegut que "es poden mantenir veritats més absolutes des de l'oposició".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés