Publicat 09/04/2018 14:47

Sindicats d'Aigües de Barcelona veuen que fraccionar el servei per municipis el posaria "en risc"

Grifo, agua
DANKA/FLICKR - Archivo

BARCELONA, 9 abr. (EUROPA PRESS) -

El Comitè Intercentros i les seccions sindicals d'UGT, Atab, CCOO i CGT d'Aigües de Barcelona Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l'Aigua han sostingut aquest dilluns que fraccionar aquest servei metropolità en serveis municipals "posaria en risc de forma molt clara" la seva prestació.

"El servei del cicle integral de l'aigua s'ha de seguir gestionant de forma integral i metropolitana, mantenint així una plantilla única", han remarcat els sindicats en un escrit que han remès als grups municipals de Barcelona, que abordaran aquest dimarts en un ple extraordinari les preguntes de la 'multiconsulta'.

Han assenyalat que la pregunta de la 'multiconsulta' sobre si els ciutadans volen que la gestió a Barcelona sigui pública només es dirigeix als barcelonins quan aquesta gestió depèn de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per la qual cosa dedueixen que la intenció dels seus promotors és que la ciutat la gestioni al marge de l'AMB.

"La intenció dels seus promotors va molt més allà d'aconseguir una gestió 100% pública i participativa del servei de l'aigua, ja que aquesta consulta sembla dirigida al fet que la ciutat de Barcelona surti de l'AMB a l'efecte de la prestació" del servei del cicle integral de l'aigua, han asseverat els sindicats.

Han sostingut que el fet que el servei d'aigua sigui d'àmbit metropolità suposa l'existència d'economies d'escala, eficiències i serveis de qualitat i que, si Barcelona es "desconnectés" de l'AMB, perjudicaria tant els ciutadans de la ciutat com del seu entorn metropolità.

MÉS COSTOS I MENYS QUALITAT

Consideren que aquesta possibilitat és "ineficient per definició", perquè l'AMB es va crear per guanyar eficiència, i suposaria un notable increment dels costos que provocarien un augment potencial de la tarifa i una precarització de les condicions de desenvolupament del servei, en perjudici de l'interès públic.

"Seria materialment impossible mantenir la garantia de qualitat que presten els nostres serveis centrals", perquè es requeririen noves estructures independents i externalitzar tasques ara internes, la qual cosa destaquen que portaria a un increment dels costos i una pèrdua de qualitat del servei.

Avisen que assignar treballadors a cada municipi comportaria tenir plantilles insuficients en cadascun, la qual cosa "posaria en greu risc el servei d'aigua", es perdria capacitat operativa i de recursos i podria produir una precarització de les condicions laborals de la plantilla.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés