Actualitzat 17/12/2013 21:47

Sixte Cambra vol que el port de Barcelona sigui el soci de Colòmbia a la Mediterrània

Sixte Cambra, Felip Puig y Santi Vila presentan la misión comercial a Colombia
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha destacat en el marc de la missió empresarial i institucional a Colòmbia que l'enclavament portuari pot ser la porta d'entrada a la Mediterrània i Europa per al mercat colombià: "Volem ser el soci de Colòmbia a la Mediterrània".

Així ho ha dit Cambra aquest dilluns en la jornada organitzada a Bogotà davant de 220 empresaris colombians, i ha afegit que Barcelona és "el millor aeroport de connexió d'entrada per als productes colombians d'exportació amb destinació a la Península Ibèrica i Europa", a més del port origen més competitiu per a les importacions colombianes procedents del continent europeu.

També ha incidit que Catalunya és el principal soci comercial de Colòmbia, amb una quota de mercat del 26,4%, i el 2012 el comerç marítim entre aquest país i la comunitat catalana va arribar als 298,4 milions d'euros, un 10% més.

A més, ha recordat que Barcelona és el principal port de l'Estat en intercanvi de càrrega amb Colòmbia per valor de les mercaderies, uns 249 milions d'euros el 2012, amb una quota de mercat del 22%, segons Cambra.

La primera jornada de la missió, que durarà fins al dia 26 i que té com a objectiu impulsar el comerç exterior entre Colòmbia i Catalunya, va comptar amb la participació dels consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, a més de la viceministra de Comerç, Indústries i Turisme, María del Mar Palau.

Vila va posar l'accent en la creixent classe mitja colombiana i les seves ciutats en eclosió, mentre que Puig va exalçar la capacitat d'obertura de Catalunya, ja que més de 5.000 multinacionals estan instal·lades en la comunitat catalana i el territori català exporta el 30% del PIB.

Per la seva banda, Palau ha sostingut que Barcelona és un "ecosistema de port que genera molta riquesa" al seu voltant, i ha recalcat l'impuls que està rebent el país colombià fruit dels 15 tractats de lliure comerç signats amb diferents mercats internacionals.

El superintendent de Ports i Transports de Colòmbia, Juan Miguel Duran, ha destacat les inversions en infraestructures que el país està fent, sobretot, en línies ferroviàries i navegabilitat dels rius: "El conjunt de ports colombians, amb un trànsit total de 158 milions de tones anuals, tenen unes perspectives de creixement molt importants gràcies a la pròxima entrada en servei de l'ampliació del Canal de Panamà".

CONVENI DE COL·LABORACIÓ

Alhora, l'Associació de Transitaris Internacionals de Barcelona (Ateia-Oltra) i el Col·legi d'Agents de Duanes i Comissionistes de Barcelona (COACAB) han signat un conveni de col·laboració amb la Federació Colombiana d'Agents Logístics de Comerç Internacional (Fitac).

L'objectiu és enfortir la cooperació entre les organitzacions per promoure les relacions comercials entre els membres de Catalunya i Colòmbia, i les associacions han acordat intercanviar informació sobre les normes relacionades amb el transport internacional i la logística, el desenvolupament de la infraestructura portuària i aeroportuària i els tràmits duaners de cada país.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés