Actualitzat 17/01/2013 18:24

El Tribunal de Comptes investiga si un sindicat de Mossos va obtenir irregularment fons públics

Entrada del Tribunal de Cuentas
TRIBUNAL DE CUENTAS

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal de Comptes investigarà la presumpta "obtenció irregular de fons públics" per part del sindicat dels Mossos d'Esquadra SAP-UGT després d'obtenir la majoria absoluta a les eleccions sindicals al Consell de policia del 26 de juliol de 2011 amb un presumpte ús il·lícit del vot per correu.

Segons consta en una sentència del 10 de gener, el Tribunal de Comptes, després d'obrir un procediment arran d'una demanda del sindicat SPC i desestimar el recurs interposat per la Generalitat, acorda iniciar una investigació per determinar si, amb el suposat frau electoral que va poder cometre el sindicat, ha rebut uns fons públics que no li corresponen.

En roda de premsa, l'advocat del SPC Javier Aranda ha explicat que, segons els seus càlculs, al SAP-UGT, en compliment dels acords sindicals, li correspondran en aquests quatre anys 156.000 euros en subvencions pels consellers obtinguts en el Consell de la policia, nou milions en sous per als alliberats sindicals i 260.000 per la subvenció rebuda per cada vot.

Segons assegura el SPC, el SAP-UGT va obtenir vots aconseguint que agents sol·licitessin el vot per correu malgrat poder anar a votar a canvi d'un 'kit' valorat en 60 euros amb una navalla, una clau de dones, una funda de pistola, una eina per tallar cinturons de seguretat i una llanterna.

Una vegada tenien la documentació per emetre el vot per correu, presumptament la lliuraven al sindicat SAP-UGT perquè votés per ells, sempre segons la versió del SPC, que va assegurar en el seu moment que un mínim de 5.500 persones havien demanat votar d'aquesta manera.

Segons el portaveu del SPC David Miquel, també han constatat que molts mossos ni tan sols van anar a recollir en les oficines de Correus la documentació per votar malgrat que finalment van emetre el vot, i al jutjat de Sabadell tenen uns 1.500 sobres no recollits.

Miquel ha assegurat que, del total de vots que va rebre el SAP-UGT, un 70% van ser emesos per correu --entorn de 6.000--, i ha lamentat que, malgrat els avisos que van donar a l'administració que podia produir-se una tupinada, aquesta va fer cas omís i va arribar a "destruir el vot per correu" el mateix dia de les eleccions malgrat que segons la seva opinió hi havia sospites fundades.

Per aquest cas, el SPC ha presentat demandes per la via penal i en el contenciós administratiu, que han estat admeses a tràmit, i el Jutjat d'instrucció 1 de Sabadell (Barcelona) ha imputat cinc membres del SAP-UGT per presumptament haver comès un delicte de frau electoral després de comprar vots per correu.

SAP, MAJORIA ABSOLUTA

El SAP-UGT va aconseguir la majoria absoluta en les últimes eleccions sindicals del 26 de juliol de 2011, amb 11 dels 16 representants de l'escala bàsica en el Consell de la policia, quan anteriorment tenia vuit consellers.

En declaracions a Europa Press, el portaveu del SAP-UGT, Valentín Anadón, ha atribuït les demandes que el SPC no ha sabut "admetre el seu fracàs electoral" i que, el que no que no ha aconseguit a les urnes, ho vol obtenir per la via judicial.

Ha assegurat que en el sindicat hi ha "tranquil·litat absoluta" tot i que ha lamentat que aquestes actuacions fan mal al sindicalisme de Mossos en general, a més de recordar que totes les querelles interposades en diferents jutjats, menys la de Sabadell, s'han arxivat i que ells també s'han querellat contra el sindicat per calúmnies.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés