Actualizado 13/02/2015 03:25

Dos escoles de Lleida desenvoluparan un programa educatiu compartit amb l'IRTA i el Magical

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Estan incloses en la 'segona onada' del projecte 'Escoles Magnet' que involucra centres educatius i institucions de referència

Lleida (ACN).-

L'Escola Pardinyes i l'escola Joan Maragall de Lleida desenvoluparan durant els propers quatre anys programes educatius compartits amb l'IRTA, i en concret el Fruitcentre, i el Magical Media i la UdL, respectivament. Aquests dos centres s'estrenen en la 'segona onada' del projecte 'Escoles Magnet' que promou la Fundació Jaume Bofill i que s'adreça a centres amb 'potencial de millora i un equip docent compromès'. Arreu de Catalunya són 7 les escoles que desenvolupen aquests programes inspirats en les 'magnet schools' americanes. Un dels assessors del programa ha remarcat que un dels objectius és 'crear una nova metodologia pedagògica' amb el compromís institucional.L'any 2013 la Fundació Jaume Bofill i el Departament d'Ensenyament van endegar aquesta iniciativa amb la col·laboració d'institucions culturals i científiques del territori i de les administracions locals. En el cas de Lleida, el contacte s'ha fet amb el Fruicentre de l'IRTA, que es troba al Parc de Gardeny i l'escola d'Agrònoms de la UdL per una banda, que desenvoluparan el projecte a l'escola Pardinyes. Per l'altra, amb el Magical Media i les facultats de Ciències de l'Educació i Lletres que treballaran amb l'escola Joan Maragall.

En aquest segon cas, l'assessor que coordinarà el projecte i professor de Comunicació Audiovisual i Periodisme a la UdL, Francesc Alamón, ha explicat que desenvoluparan 'un eix transversal' sobre la comunicació audiovisual. Així, partint de la base que això és complicat que surti dels mestres 'perquè no hi ha formació' en aquest camp, per exemple, es farà que 'la gent de la facultat de Ciències de l'Educació enviï els seus practicants d'alternança que estan preparats per a la tecnologia educativa'. 

Segons Alamón, això permetrà que a les activitats que es facin a les classes es puguin utilitzar elements com la fotografia o posar en marxa un projecte de 'ràdio escolar', entre d'altres. D'aquesta manera, el que es busca que el coneixement vingui 'd'algú que en sap' en la matèria. A més, segons Alamón, tot plegat es transformarà en projectes que faran els nens, com per exemple, en el cas d'anar a conèixer un barri i fer un treball s'hi apliquin en aquest cas concret conceptes de la comunicació audiovisual com fotografies o entrevistes als veïns.

El projecte Magnet es desenvoluparà en aquestes escoles al llarg de tot el curs i durant 4 anys. A totes les matèries que s'imparteixen als alumnes s'hi veurà reflectida la iniciativa d'una manera o altra. A més els estudiants ho alternaran amb visites programades tant al Fruitcentre com al Magical Media.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés