Publicado 27/05/2020 09:35CET

Twitter inclou per primera vegada una verificació de fets en uns missatges de Trump

El president dels Estats Units, Donald Trump.
El president dels Estats Units, Donald Trump. - Contacto

MADRID, 27 May. (EUROPA PRESS) -

Twitter ha incls aquest dimecres per primera vegada una verificació de fets en dues piulades del president dels Estats Units, Donald Trump, que afirmen que les paperetes per votar per correu poden induir a un frau perqu les considera enganyoses.

En concret, Trump ha indicat en aquesta xarxa social que "no hi ha cap manera (zero!) que les paperetes del vot per correu no siguin substancialment fraudulentes". "Seran unes eleccions manipulades. De cap manera!", ha afirmat per criticar el governador de Califrnia, Gavin Newsom.

En aquest sentit, Twitter hi ha incls el text d'ancoratge "Accedeix als fets sobre el vot per correu" que enllacen una pgina amb el títol "Trump afirma de manera infundada que el vot per correu induir a un frau electoral", en la qual desmenteix les asseveracions del president dels Estats Units.

Així, aclareix que "els verificadors de fets diuen que no hi ha cap evidncia que el vot per correu estigui relacionat amb el frau electoral"; "Només rebran les paperetes els votants que s'han registrat", i enllaa algunes notícies de mitjans com 'The Hill' o 'The Washington Post' que ho han analitzat.

La portaveu de Twitter Katie Rosborough ha assenyalat en un comunicat a la cadena de televisió CNN que els tuits del president nord-americ "contenen informació potencialment enganyosa sobre els processos de votació i s'han etiquetat per proporcionar context addicional sobre el vot per correu".

TRUMP DIU QUE TWITTER INTERFEREIX EN LES ELECCIONS

De la seva banda, Trump ha criticat l'acció i ha assegurat que Twitter "ha interferit" en les eleccions presidencials dels Estats Units del 3 de novembre, de la mateixa manera que ha tornat a reafirmar la seva opinió sobre el vot per correu.

"Twitter interfereix en les eleccions presidencials del 2020". "Diuen que el meu comunicat sobre el vot per correu pot portar a una corrupció massiva i frau, i que és incorrecte per la verificació de la CNN i 'The Washington Post'", els quals ha titllat de "Fake News CNN" i "Amazon Washington Post".

Para leer más

Europa Press Comunicados Empresas