Publicat 17/03/2022 16:06

Borrs lamenta que el "poder judicial es vegi capacitat per tutelar" el legislatiu i l'executiu

La presidenta del Parlament, Laura Borrs, al costat del secretari general de Justícia, Joaquim Clavaguera; la presidenta de la Cambra de Barcelona, Mnica Roca, i el cnsol major del Consolat de Mar, Jordi Domingo
EUROPA PRESS

Aposta per desjudicialitzar la vida econmica, empresarial, social i política

BARCELONA, 17 març (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Parlament, Laura Borrs, ha lamentat que "el poder judicial es vegi capacitat per tutelar" els poders legislatiu i executiu, i ha apostat per desjudicialitzar la vida econmica, empresarial, social i política.

Ho ha dit aquest dijous en la presentació de la Declaració 2022 de la Casa Llotja per impulsar la mediació com una manera de resoldre conflictes, en la qual també han participat el secretari general de Justícia, Joaquim Clavaguera; la presidenta de la Cambra de Barcelona, Mnica Roca, i el cnsol major del Consolat de Mar, Jordi Domingo, entre d'altres

Borrs ha assegurat que "no és normal" que aquest mateix dijous hi hagi hagut un judici contra l'expresident del Govern Quim Torra.

Ha reivindicat "el dileg de deb" per resoldre qualsevol mena de conflicte i ha recordat que el Consolat de Mar és, textualment, una de les aportacions catalanes al món de les que els catalans s'haurien de sentir orgullosos.

Sobre Ucrana, Borrs ha assegurat que la guerra sempre és un fracs i ha valorat la reiterada posició del Parlament a favor de la pau.

Ha dit que amb invocar el valor del dileg no n'hi ha prou si "no hi ha una voluntat clara, ferma i nítida d'aconseguir una solució i d'assumir que no sempre coincideix amb els desitjos".

DEIXAR ENRERE LA CONFRONTACIÓ

Roca ha recordat que les cambres tenen l'encrrec legal d'intervenir en conflictes empresarials i ha apuntat que la declaració obre un camí "cap a un canvi de cultura que deixi enrere les confrontació" i que aposti pel dileg i l'acord entre empreses.

Domingo ha destacat que hi ha advocats d'altres pasos com el Regne Unit o Noruega que han demanat ser mediadors del Consolat de Mar pel prestigi de la institució en aquest mbit.

No obstant aix, ha lamentat que la histria de l'arbitratge i la mediació a Catalunya "no és d'xit i cal que ho sigui", per la qual cosa ha demanat el compromís de tota la societat.

Clavaguera, de la seva banda, ha subratllat la unanimitat dels collectius que donen suport al manifest sobre la "necessitat de la mediació com una eina estructural per a la societat".

LA DECLARACIÓ

El manifest que s'ha presentat aquest dijous compta amb el suport de més de 100 empreses i entitats catalanes que volen reivindicar el paper de la mediació.

El text aposta per la desjudicialització dels conflictes empresarials i reconeix el Consolat de Mar com "l'rgan de referncia indiscutible per recórrer a una mediació empresarial".

Reivindica la mediació com un sistema de solució de conflictes més "gil, útil i apropiat" per promoure unes relacions fludes entre empreses i com l'alternativa a la via judicial.

L'acte ha reunit representants de les patronals, les principals empreses catalanes, les universitats, entitats com el Port de Barcelona, collegis d'advocats, el Centre de Mediació de Catalunya i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés