Publicat 08/03/2024 14:02

La Càtedra AgroBank premia un projecte sobre la inactivació de l'anisakis amb polsos elèctrics

Presentació de la Càtedra AgroBank
CAIXABANK

BARCELONA, 8 març (EUROPA PRESS) -

La Càtedra AgroBank per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari de la Universitat de Lleida (UdL) ha premiat un projecte que pretén valorar si la tecnologia de polsos elèctrics d'alt voltatge (PEAV) permet la inactivació en flux continu del paràsit zoonòtic anisakis per al processament de filets sencers de lluç o lluços sencers, o peixos més petits.

La recerca pretén analitzar si, mitjançant aquesta tecnologia, es pot oferir un producte de característiques sensorials similars al fresc, però garantint la completa seguretat alimentària del peix, informa CaixaBank en un comunicat aquest divendres.

"Mitjançant aquesta tècnica, no caldria una posterior congelació en cas de consumir el producte cru o amb una cocció que no garanteix la inactivació del paràsit, com obliga la legislació actual", afirmen.

Es tracta d'un projecte del Grup de Noves Tecnologies de Processament dels Aliments de la Universitat de Saragossa, dirigit pel catedràtic Ignacio Álvarez, i de l'Institut Agroalimentari d'Aragó, amb la col·laboració de l'empresa Scanfisk Seafood; s'emmarca en la VII convocatòria d'ajuts de la Càtedra AgroBank de la UdL per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari i compta amb una dotació de 15.000 euros.

Enguany s'hi han presentat un total d'11 candidatures --respecte a les 7 de l'any anterior--, procedents d'universitats i centres de recerca d'Andalusia (4), Aragó (3), Catalunya (1), la Comunitat de Madrid (1), la Comunitat Valenciana (1) i Castella i Lleó (1).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés