Publicat 14/09/2023 16:24

El celler Jean Leon crea un vi experimental a partir d'una "varietat ancestral" de raïm

Ampolla del vi experimental FO-22
JEAN LEON

BARCELONA, 14 set. (EUROPA PRESS) -

El celler Jean Leon ha presentat el vi experimental FO-22, elaborat amb una "varietat ancestral" de ram que va plantar a la seva finca el 2020, ha informat en un comunicat d'aquest dijous.

L'empresa propietria, Familia Torres, va recuperar el ram forcada dins el projecte de varietats ancestrals que va impulsar en els anys vuitanta: és resistent a la sequera i a altes temperatures i produeix "vins aromtics i frescos, amb un perfil marcadament mediterrani".

El celler ha posat en relleu que és "un dels pocs vins que existeixen actualment elaborats amb aquesta varietat" i ha destacat que la producció es limita a 3.618 ampolles.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés