Actualitzat 06/05/2022 11:09

Comic Barcelona comença aquest divendres una edició que recupera la presencialitat

Cartell del Comic Barcelona 2022
COMIC BARCELONA

Se centrarà en els autors espanyols i pretén aconseguir els visitants del 2019

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

El 40è saló Comic Barcelona comença aquest divendres i se celebrarà fins diumenge al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, una edició que recupera la presencialitat, se centra en els autors espanyols i confia a aconseguir el nombre de visitants de l'última edició presencial, la del 2019.

La directora general de la Federació d'Institucions Professionals del Còmic (Ficomic), Meritxell Puig, ha destacat en la presentació del saló l'"esforç per mantenir el còmic viu" que ha emprès l'organització durant els anys que l'esdeveniment s'ha hagut de fer de manera telemàtica.

El nombre d'expositors --uns 200 en total, dels quals 180 són d'editorials i llibreries-- és semblant al del 2019, per la qual cosa espera que es puguin mantenir els prop de 118.000 visitants d'aquesta edició.

Si bé l'ús de la mascareta ja no és obligatori, l'organització recomana dur-la per l'afluència de públic en els 48.000 metres quadrats del recinte, però els pavellons de la Fira de Barcelona compten amb les mesures de seguretat i renovació d'aire necessàries, segons ha dit Puig.

L'organització ha destacat especialment les exposicions que conté el programa: una sobre els 40 anys del saló, amb informació cronològica sobre artistes, mostres i anècdotes, amb una selecció de fotografies d'ambient.

En paral·lel, hi haurà una exposició sobre l'evolució del món del còmic des de la primera edició del saló, la qual proposa una visió històrica dels canvis que ha experimentat la disciplina, i totes dues es complementaran amb diverses taules rodones.

Es dedicaran mostres al dibuixant Miguel Gallardo, creador de Makoki, que va morir el passat mes de febrer; a la il·lustradora catalana Aroha Travé, que ha col·laborat amb 'El Jueves' i amb l'humorista Ignatius Farray i va guanyar el premi a l'autora revelació de la passada edició del Comic Barcelona; i al 40è aniversari de l'Escola Joso.

CONVIDATS

El Comic Barcelona ha destacat que té més convidats que en qualsevol altra edició, i l'organització ha volgut destacar els autors estatals.

Així, el certamen tindrà Álvaro Ortiz, Ana Penyas, Borja González, Cristina Durán, David Muñoz, Diana Franco, Diego Salgado, Elisa McCausland, Elisabeth Karin, Emma Ríos, Fermín Solís, Fran Galán, Irene Márquez, José Luis Ágreda, Laia Ferraté, Laura Pérez, Lola Lorente, Magius, Manuel Álvarez, Mayte Alvarado, Miguel Ángel Giner, Miguel Ángel Martín, Paco Alcázar, Paco Roca, Pedro Mañas, Raquel Riba Rossy, Santiago Sequeiros, Sara Soler, Stelladia i Teresa Valero.

Completen el cartell els directors de cinema Pablo Berger i Alberto Vázquez, les 'cosplayers' Kaity i CrismmaWorkshop, la militant política Dominique Grange i el guionista David Galán Galindo.

SECCIONS

El saló ha reservat espais per a seccions com Comic Kids, per al públic d'entre 5 i 12 anys, amb tallers de dibuix, contacòmics, exposicions, projeccions i trobades amb autors.

Comic Fantasy serà una secció nova que exposarà la relació amb els jocs de rol, els jocs de taula i els mons que proposen els gèneres de ciència-ficció i la fantasia, amb partides de jocs i rol en viu (humans contra zombis).

La també secció nova Comic Vision, que s'hauria d'haver estrenat el 2020, explora les connexions entre el món del còmic i l'audiovisual, i tindrà projeccions de pel·lícules, documentals i anime, amb títols com 'La casa encantada en el cabo' i 'Tokyo revengers'.

Finalment, la zona professional, anomenada Comic PRO, serà l'espai de treball en xarxa per connectar la indústria del còmic amb editorials i agents internacionals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés