Actualitzat 10/08/2017 13:19

El Consell Europeu accepta oficialment la candidatura de Barcelona per acollir l'EMA

Dolors Montserrat
Europa Press

MADRID, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

El Consell Europeu ha acceptat oficialment la candidatura d'Espanya per acollir la seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA, en anglès) a Barcelona, segons ha explicat la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, en un article d'opinió publicat en el diari 'El Mundo' i recollit per Europa Press.

"Amb l'EMA a Espanya no només ens convertiríem en la capital europea del medicament, sinó en la referència en biomedicina a Europa", ha assegurat la ministra.

Ha subratllat que, gràcies a les reformes del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i a l'"esforç" dels espanyols, Espanya lidera el creixement econòmic i la creació d'ocupació al món i a Europa, a més de ser líder en investigació i innovació.

I és que, tal com ha recalcat, Espanya disposa de plans estatals específics per fomentar la competitivitat del sector farmacèutic i és "líder mundial" en assaigs clínics de medicaments de teràpies avançades i el segon país europeu en assaigs clínics.

A més, afegeix la ministra de Sanitat, prop de 200.000 espanyols es dediquen a la investigació i 26 de les 30 companyies més importants del món es troben a Espanya, gran part a Barcelona, sent el pol d'investigació biomèdica del sud d'Europa.

En concret, la capital catalana compta amb 31 centres d'investigació biomèdica, ocupa el novè lloc de les 60 ciutats per a start-ups i en els darrers quatre anys s'hi han creat més de 175 noves companyies en l'àmbit de la biomedicina i les ciències de la salut.

LIDERATGE DE L'AEMPS

"Hi ha molts més àmbits que també formen part dels criteris tècnics a complir per acollir l'EMA, en els quals Espanya té molt d'avantatge en relació a les altres candidatures. Un dels grans assoliments que hem tingut a Espanya és la inversió en infraestructures que han millorat la nostra connectivitat. Comptem amb la xarxa ferroviària d'alta velocitat més extensa d'Europa i la segona al món", ha detallat Montserrat.

Més raons per les quals, segons el parer de la ministra, la seu de l'EMA ha de ser a Barcelona és perquè el seu aeroport comunica amb 80 vols diaris directament amb 21 capitals europees i està connectat amb Àsia i Amèrica, té una cobertura mòbil 3G i 4G i compta amb 41 col·legis de llengua estrangera, dels quals 18 són internacionals, 312 guarderies 9 universitat.

Però, "sens dubte", el que "veritablement distingeix" la candidatura espanyola de la d'altres candidatures és el "lideratge" de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), una de les agències nacionals que més participa activament en "tots" els comitès i grups de treball de l'EMA.

"La nostra experiència és la millor carta de presentació per garantir la continuïtat de la feina de l'EMA durant el trasllat i per mantenir el talent actual de l'staff de l'EMA, preservant la seguretat dels pacients", ha argumentat, per assegurar que Espanya té el talent, els mitjans tècnics i humans, l'experiència i compleix amb "tots els requisits" que demanaven.

Dit això, la ministra ha volgut també destacar els beneficis que pot aportar als pacients espanyols acollir l'EMA a Espanya, ja que els permetrà tenir accés a les teràpies més avançades i, a més, enfortirà "encara més" el Sistema Nacional de Salut.

"Amb l'EMA tenim una nova oportunitat per escriure una pàgina més en la nostra història democràtica i demostrar que tots els espanyols ens tornem a unir, com vam fer per acollir els Jocs Olímpics el 1992, i com hem fet ara per aconseguir la recuperació econòmica", ha resolt.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés