Publicat 03/04/2018 12:37

Ernest Maragall (ERC) creu que podria haver-hi Govern "per poc assenyats que siguin"

Ernest Maragall.
EUROPA PRESS - Archivo

BILBAO, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

El parlamentari d'ERC Ernest Maragall s'ha mostrat convençut que "podria haver-hi" Govern a Catalunya abans del 22 de maig "per poc intel·ligents i assenyats que siguin tots" i, en aquest sentit, ha instat a fer "tot el possible perquè sigui així".

En una entrevista concedida a Onda Vasca, recollida per Europa Press, ha destacat que "ja s'ha posat de manifest fins a quin punt l'Estat vol evitar totes les sortides normals", en referència a les candidatures de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull.

Davant d'aquesta situació, ha indicat, "anem creant normalitats i ara som a punt, espero, de crear la quarta sense cap més problema que posar-nos d'acord" perquè "efectivament sigui veritat que abans del 22 de maig tinguem un Govern en acció".

Per la seva banda, s'ha mostrat convençut que "podria haver-hi" Govern abans d'aquesta data, i per tant evitar la celebració d'unes altres eleccions, "per poc intel·ligents i assenyats que siguem tots al Parlament i en el conjunt dels partits i les institucions catalanes". "I, com que pot haver-n'hi, fem tot el possible perquè sigui així", ha apel·lat.

En aquest marc, ha qualificat de "conte de la lletera" el posicionament dels qui aposten per "portar les coses al límit ara" i defensen que és "millor" que no es formi Govern perquè "no s'aixequi el 155 i Rajoy no pugui fer el seu pressupost, i així es produiria una caiguda del Govern a Espanya".

Al seu parer, no és "una anàlisi racional" i ha remarcat que seria "molt perjudicial" per als ciutadans que s'"allargui" la vigència de l'article 155.

En relació a les possibles tensions entre els partits del bloc independentista, Maragall ha assegurat "trencat no està", però "el que som és diferents".

"Construir un procés com el nostre, que porta ja vuit anys en marxa i que és transversal, exigeix que hi hagi dos pols imprescindibles: unitat i diversitat", ha defensat el diputat, que ha reconegut que algunes decisions, "fins i tot essencials", podrien "arribar a prendre's no necessàriament amb el vot favorable" de la CUP.

EN MANS DE TRIBUNALS EUROPEUS

D'altra banda, s'ha referit a la situació de l'expresident Carles Puigdemont i ha assenyalat, de manera prèvia al fet que es conegués que la Fiscalia General de Schleswig-Holstein ha sol·licitat l'entrega a Espanya davant el Tribunal Regional Superior d'aquesta regió, que "la qüestió de fons és que el punt crític de judici sobre la qüestió de la relació de Catalunya amb l'Estat espanyol ja no està estrictament sotmès a la justícia espanyola, sinó cada vegada més a mans de diversos tribunals europeus".

Així mateix, ha precisat que la situació s'ha "internacionalitzat no perquè era un objectiu", sinó perquè "les coses han anat com han anat".

"Quan un nega una realitat repetidament i per tots els mitjans, s'excedeix, destrueix el seu propi sistema judicial, i en alguna mesura la seva pròpia Constitució, acaba passant això, que la qüestió s'escapa de les mans de qui pretén que no es mogui res i acaba anant a parar a les mans de gent que ho mira amb més distància, amb més equanimitat i més capacitat de judici imparcial", ha plantejat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés