BARCELONA, 17 oct. (EUROPA PRESS) -
La prxima edició del Gastronomic Forum Barcelona (GFB), que se celebrar del 7 al 9 de novembre al palau 8 de Fira de Barcelona, mostrar els projectes "més transformadors" de l'alta cuina, segons un comunicat del certamen aquest dilluns.
La fira aplegar més de 300 empreses que exposaran les seves millors ofertes per a la restauració i el 'foodservice' com Damm, Campofrío, Bidfood-Guzmán Gastronomía, Tupinamba, Makro, Bonarea, Collverd, Friman, Sosa Ingredients, Cuinats Jotri i més de 100 petits productors.
Comptar amb un centenar de cuiners i experts de quinze pasos, com Joan Roca, Quique Dacosta, Paco Pérez, Alejandro Mazzia, el trio del restaurant Disfrutar o els germans Torres, que protagonitzaran les activitats del saló i compartiran els seus projectes vinculats al compromís social i mediambiental.
El certamen, destinat als professionals de la restauració i l'hostaleria, presentar una trentena de novetats alineades amb les noves tendncies de producció i consum i, segons l'organització, destacaran els productes gourmet sostenibles.
Entre els blocs de més actualitat destaquen els dedicats al poder transformador de la cuina, al ressorgiment de plats clssics en l'alta cuina i a l'auge de la gastronomia líquida.
El director de CFG, Josep Alcaraz, ha assegurat que l'esdeveniment és un "saló comercial en el qual les empreses més actives del mercat fan negocis amb les principals companyies d'hostaleria del país".
L'esdeveniment ser per primera vegada la seu dels 'We're Smart Green Awards', la gala de lliurament de premis de We're Smart World (WSW) que reconeix els millors restaurants del món basats en la cuina de verdures i fruites.