Actualitzat 18/07/2013 20:01

La MWCapital i la GSMA inverteixen 2,5 milions per a l'ús educatiu del mòbil en les aules

Agustí Cordón, Xavier Trias, Felip Puig (MWCapital) y Anne Bouverot (GSMA)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

La GSMA --associació que agrupa la indústria mòbil mundial-- a través de la Barcelona Mobile World Capital (MWCapital) invertirà 2,5 milions d'euros entre 2014 i 2018 en el programa educatiu mSchools, que pretén facilitar que un mínim d'un milió d'alumnes de secundària catalans treballin amb el mòbil a l'aula.

L'alcalde de Barcelona i president de la Fundació Barcelona Mobile World Capital, Xavier Trias, ha destacat aquest dijous en roda de premsa que el projecte pretén ajudar a reduir el fracàs i l'abandonament escolar, així com a cultivar la cultura emprenedora, i ha incidit que l'educació és una de les prioritats de la capital catalana.

La directora general de la GSMA, Anne Bouverot, ha assenyalat que els estudiants espanyols s'enfronten a una elevada taxa d'atur a l'acabar els estudis, i que en un context de crisi i polítiques d'austeritat en el qual cal fer més amb menys, "el mòbil pot ajudar a estimular els estudiants, millorar els seus resultats i fomentar la col·laboració entre ells".

La iniciativa té la col·laboració de les tres grans operadores mòbils d'Espanya i una desena d'empreses del sector tecnològic per a mentoritzar el desenvolupament de les idees dels alumnes, i neix després d'una experiència pilot que es va realitzar al febrer en 10 escoles públiques i privades catalanes amb una "actitud entusiasta i valoració favorable", ha explicat el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman.

Aquest any es buscarà la participació en mSchools de totes les escoles catalanes que ho desitgin, i més endavant el programa es vol estendre a la resta d'Espanya i a altres països, ha explicat Bouverot, tot i que no hi ha un calendari predeterminat.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha explicat que la vida ha canviat amb la digitalització, i per aquesta raó també les noves tecnologies deuen introduir-se en el sistema educatiu, i ha afegit que es tracta d'"una nova oportunitat d'atracció de talent".

El secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Joan Mateu, ha explicat que els centres en els quals comença mSchools tenen tant professors com alumnes coneixedors de les noves tecnologies i motivats, i s'estan creant elements formatius en línia per als professors que s'incorporin al projecte.

MSchools incideix en quatre àmbits: creació de continguts de l'entorn dels alumnes amb la geolocalització de punts d'interès, per exemple cultural; un programa de desenvolupament d'iniciatives locals de mEducation; els premis Mobile Learning Awards que reconeixen a professors i alumnes actius i innovadors en la creació i ús de solucions mòbils; i el programa de conceptualització i disseny d'aplicacions mòbils App Education per a alumnes d'informàtica de quart d'ESO.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés