Publicat 29/07/2022 13:48

Raimat comença la verema més primerenca per la calor de les últimes setmanes

El director tcnic de Raimat, Joan Esteve
RAIMAT - FERRAN NADEU

El reg de suport minimitza l'impacte i es preveu igualar la collita del 2021 en volum i qualitat

LLEIDA, 29 jul. (EUROPA PRESS) -

El celler Raimat (D.O. Costers del Segre) ha comenat aquest divendres la verema més primerenca de la seva histria perqu les altes temperatures han obligat a avanar-la gairebé una setmana, tot i que tradicionalment és un dels primers cellers europeus en veremar per la seva situació i el clima.

No obstant aix, Raimat ha afirmat que comena aquesta verema amb optimisme per la qualitat i la quantitat de ram, informa la companyia en un comunicat.

El director tcnic del celler, Joan Esteve, ha explicat que la previsió és d'una verema "de molt bona qualitat, molt sana per l'escassetat de pluges, i molt equilibrada".

Ha afegit que la temperatura mitjana "no ha estat excepcionalment diferent a la mitjana de l'última dcada" per les onades de calor han afectat més (sobretot la de juny), i a més aquest any hi ha hagut més sequera tant a l'hivern com a la primavera.

Per el reg de suport per adaptar la vinya al canvi climtic minimitzar l'impacte, i es preveu igualar el volum i qualitat de la collita de l'any passat: 6,5 milions de quilos de ram, el 100% ecolgic, per als vins de Raimat.

Unes 80 persones participen en la verema, que es fa durant les hores més fresques del dia, de manera manual i per una sola cara del cep, per obtenir el millor ram.

Es comena amb la collita de la varietat chardonnay; continuar amb el pinot noir i varietats com l'albariño i el xarello; després amb el tempranillo i syrah, entre d' altres; i l'última varietat (en ple octubre) ser el cabernet sauvignon.

ESTALVI D'AIGUA

El propietari de Codorníu va comprar aquestes vinyes el 1914 i les va convertir en "una de les principals" finques vinícoles europees grcies al canal que porta aigua pura procedent del desgla de les neus del Pirineus.

Raimat ha destacat que, encara que la vinya implica poca despesa d'aigua, l'han redut més d'un 20% els últims anys, amb sistemes de reg intelligents i de precisió: Joan Esteve ha subratllat que la signatura innova per reduir despesa d'aigua i també per combatre plagues sense químics, i que per aix són "referent" en sostenibilitat.

VINYES SOSTENIBLES

El 100% de les seves vinyes estan certificades com a sostenibles pel Consell Catal de la Producció Integrada (CCPI) i la finca classifica les seves 2.245 hectrees en parcelles individuals "tractades una per una d'acord amb les seves característiques particulars".

Raimat ha afirmat que té "una de les majors superfícies certificades com a ecolgiques de tot el món" i que tots els seus vins ja són ecolgics.

El grup Raventós Codorníu ha destacat la seva gestió eficient de l'aigua i l'utilització de les cobertes vegetals com a claus perqu en aquests últims 20 anys s'hagi regenerat els sls "de manera molt significativa", la qual cosa possibilita una agricultura regenerativa més sostenible.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés