Publicat 25/01/2018 17:02

El secretari general de l'OTAN advoca per una Espanya "forta i unida" i respecte a l'ordre constitucional

Rajoy rep a la Moncloa el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg
Europa Press

Stoltenberg i Cospedal comparteixen la necessitat de fer front a les campanyes de desinformació a Internet i xarxes socials

MADRID, 25 gen. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, ha qualificat aquest dijous el debat independentista de Catalunya com una qüestió "domèstica" d'Espanya. No obstant això, ha advocat per la resolució de la situació amb respecte a l'ordre constitucional i ha reconegut que una Espanya "forta i unida" és "bo" per a l'Aliança Atlàntica.

Stoltenberg ha fet aquesta declaració en una roda de premsa a la Caserna General de l'Aire al costat de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, i després de reunir-se també al Palau de la Moncloa amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. A més, serà rebut en audiència pel rei Felip VI amb motiu de la seva visita a Espanya.

"El tema de Catalunya és un tema nacional, domèstic, que s'ha de resoldre sobre la base de l'ordre constitucional espanyol", ha sostingut l'exprimer ministre de Noruega. Al seu parer, una Espanya "forta i unida" és "bo" per a l'OTAN, a la qual Espanya pertany des de l'any 1981.

En aquest sentit, ha assegurat que l'OTAN no farà "cap ingerència" en el que considera "assumptes domèstics" espanyols, però sí segueix "molt d'a prop" l'evolució de la situació de Catalunya "perquè Espanya és un aliat molt valuós i molt important".

INACCEPTABLES INGERÈNCIES ESTRANGERES

Stoltenberg ha manifestat aquesta postura després de ser preguntat per les suposades ingerències russes durant la crisi catalana, que ha assegurat que és un tema prioritari per a l'Aliança Atlàntica i per això està enfortint ja els seus sistemes de ciberdefensa per fer-los front.

"Qualsevol ingerència exterior és inacceptable", ha avisat reconeixent que s'ha produït un increment "important" de la 'ciberactivitat' per immiscuir-se en assumptes nacionals. Al seu judici, la millor manera de posar-los fre és "facilitant la veritat" i oferint una informació "oberta i transparent".

Aquest ha estat un dels assumptes que ha estat sobre la taula durant la seva reunió amb Cospedal, segons ha reconegut la pròpia ministra, que ha incidit en la necessitat dels països occidentals d'utilitzar tots els mitjans al seu abast per evitar la manipulació de l'opinió pública.

"Cal evitar que notícies falses puguin provocar estats de situació que no tenen res a veure amb la realitat i que tracten d'interferir en assumptes nacionals", ha defensat després d'aplaudir que l'Aliança Atlàntica hagi assumit la necessitat d'incrementar les seves capacitats en aquest àrea.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés