Publicat 20/12/2021 12:10

Un terç d'espanyols menjarà més 'veggie' aquest Nadal, segons Nestlé

Archivo - Arxiu - Trufes veganes
NESTLÉ - Archivo

Els motius principals per al canvi són la salut i la sostenibilitat del planeta

BARCELONA, 20 des. (EUROPA PRESS) -

El 33% dels espanyols afegir més receptes flexitarianes, vegetarianes o veganes durant les festes nadalenques d'aquest any, segons el VIII Observatori Nestlé sobre Hbits Nutricionals i Estil de Vida: Alimentació Sostenible.

Tot i que la raó més important per canviar el menú de Nadal ha estat la salut (27%), el segon aspecte que més els ha motivat és "ser més sostenible amb el planeta" (22%), matisa l'estudi.

En tercer lloc se situa el benestar animal, mentre que en el quart lloc es prioritza evitar afartaments i digestions pesades dels festius de Nadal.

En l'últim lloc, les famílies han canviat els menús per adaptar-se als convidats 'veggies', amb el 13,5% restant.

D'aquesta manera, fins al 70% d'espanyols inclour a taula més verdures i hortalisses, mentre que fins al 50% preparar alguna alternativa vegetal a la carn i els lctics.

PER EDATS

L'informe reflecteix, per contra, que el 48% no est disposat a renunciar als menús nadalencs "de tota la vida".

Per edats, els joves d'entre 20 i 30 anys són els que estan més predisposats a adaptar els seus menús a aquest tipus de dietes, mentre que els més grans de 50 anys són la franja menys flexible en aquest sentit.

La nutricionista de Nestlé España, Noelia López, ha dit que, "si les dades es comparen amb les festes de Nadal de fa cinc anys, el 45% reconeix que aquestes seran més 'veggies' que les d'aleshores".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés