Leo Messi homenajea a Maradona con una camiseta de Newell's
FCB

Messi, amb una celebració amb samarreta del Newell's inclosa, Braithwaite, Griezmann i Coutinho no donen opció a l'Osasuna

MADRID, 29 (EUROPA PRESS)

El FC Barcelona ha ret aquest diumenge al Camp Nou el millor homenatge possible a Diego Armando Maradona, exjugador blaugrana que va morir aquest dimecres, en golejar l'Osasuna (4-0) en l'onzena jornada de la Lliga Santander, per confirmar que ja carbura i que vol treure's la pols en la competició domèstica.

El danès Martin Braithwaite, una mica després de la mitja hora en la seva setmana d'ensomni després del doblet a Champions, ha desbloquejat la resistència navarresa i Antoine Griezmann, sense la pressió del '9', s'ha unit a la festa abans del descans amb una magnífica volea des de fora de l'àrea.

El francès també ha assistit el brasiler Philippe Coutinho que ha pujat el número de gols al marcador en tornar dels vestuaris (min.57) i, Leo Messi, ja al minut 72, ha posat fi a la golejada amb un preciós homenatge al '10', s'ha tret la seva samarreta i ha mostrat la camiseta del Newell's Old Boys amb la que Maradona va jugar la temporada 1993-94.

Ni la línia de cinc amb la qual Arrasate ha plantejat el partit ha frenat l'embranzida blaugrana, motivats pel desig de retre homenatge al '10'. Per fer-ho, Koeman ha format el seu onze més ofensiu, amb un doble pivot integrat per Frenkie de Jong i Pedri i amb Coutinho, Griezmann, Messi i Braithwaite que han portat el perill a l'àrea de Sergio Herrera.

Ja als deu minuts, Unai García ha hagut de treure un tir a porta buida de Coutinho, i Griezmann, amb un '9' de referència per davant, ha avisat amb un parell d'ocasions, a les quals Budimir ha respost amb una rematada que se n'ha anat per sobre del travesser.

La lesió de Jony als 20 minuts ha suposat el primer contratemps per al quadre navarrès, que la temporada passada havia estat capaç de guanyar al Camp Nou però que aquest diumenge s'ha trobat ja a la mitja hora amb un gol Braithwaite; l'internacional danès ha recollit la pilota després de dues parades d'Herrera i no ha perdonat en una jugada que el VAR ha revisat i avalat (min.29).

Precisament, el videoarbitratge ha anul·lat també als visitants un fora de joc d'Oier, i només un parell de minuts després Griezmann els posava el duel més costa amunt quan ha agafat un rebuig de cara i ha clavat una espectacular volea que ha servit a l'equip balugrana per ampliar l'avantatge en el descans (min.42).

Generant moltes ocasions, els de Koeman s'han fet encara més grans i no han trigar a ampliar el seu marcador després del pas pels vestuaris, amb una ocasió en què Coutinho ha aprofitat una passada perfecta de Griezmann per quedar-se sol davant d'Herrera (min.57).

Un altre francès, Ousmane Dembélé, que ha entrar als 61 minuts a pista en un triple canvi del tècnic neerlandès, s'ha volgut unir al festival de gols de l'atac blaugrana, però el col·legiat li ha anul·lat el gol per fora de joc de Trincao, l'autor de la passada.

No podria ser un altre que no fos Messi el que tanqués l'homenatge al que va ser el seu seleccionador al Mundial de Sud-àfrica; 'la puça' ha armat una rematada des de la frontal ajustada al pal per posar el definitiu 4-0, alhora que s'ha tret la samarreta i n'ha mostrat una del Newell's amb el '10' que va vestir Maradona durant la seva breu etapa al club de Rosario.

Amb això, el Barça oblida la derrota al Wanda Metropolitano (1-0) i aprofita la derrota del Reial Madrid contra el Deportivo Alavés (1-2) per retallar distàncies en una lliga que continuen dominant la Reial Societat i l'Atlètic, amb nou punts més.

© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés