Actualitzat 10/08/2017 10:37

Espanya cedeix davant Bèlgica

FEB

MADRID, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

La selecció espanyola de bàsquet ha encaixat una dura derrota (71-89) aquest dimecres davant Bèlgica en el segon partit de la 'Ruta Ñ 2017' de preparació per a l'Eurobasket que comença el 31 d'agost, un matx marcat per la lesió de Sergio Llull als cinc minuts del partit celebrat al pavelló de Tenerife Santiago Martín.

Bèlgica ha gaudit d'un estat de gràcia durant tot el partit que els de Sergio Scariolo no han sabut frenar. La defensa no ha estat a l'alçada i la diferència en l'encert ha condicionat un marcador en el qual han estat gran part del matx al voltant dels 20 punts per sota.

El partit s'ha enquistat des que als cinc minuts Llull s'ha llançat a terra cridant i agafant-se el genoll dret, clavat al parquet en una entrada a cistella. El base del Reial Madrid se n'ha anat a l'hospital i Espanya no s'ha pogut refer. Pau Gasol i Ricky Rubio han mirat de tirar del carro juntament amb un Juan Carlos Navarro que aquest dimecres feia 239 partits amb la selecció, igualant la xifra rècord de Juan Antonio San Epifanio.

Des del primer minut, una Bèlgica més rodada i alhora més fresca després de descansar el primer dia del triangular ha incomodat els de Scariolo. Espanya no ha trobat el joc en el parquet i el llançament exterior no ha estat encertat. Rubio ha començat destacat, però la lesió de Llull ha tret del partit Espanya.

Bèlgica ha entrat en trànsit amb Lecomte i un Hervelle que s'han multiplicat sobre el parquet (31-41). En el temps mort Scariolo no ha aconseguit despertar almenys la defensa espanyola, incapaç de frenar la mobilitat rival. Després del descans, Pau i Rubio han tornat a demanar més, però a la represa ha topat un altre cop amb l'encert belga, capaç de deixar Espanya a 20 punts.

Les rotacions de Scariolo, amb els Hernangómez i Marc Gasol, Vives i Sastre, amb prou feines han intimidat Bèlgica. Tampoc els punts d'un Navarro amb una agredolça assenyalada data igualant 'Epi', amb la incògnita de l'estat de Llull. Hervelle (18 punts), jugador del Bilbao Basket, ha seguit castigant els seus antics coneguts i s'hi han sumat Gillet i Serron per impedir la remuntada espanyola.

Una prova de difícil valoració per a Scariolo i els seus aspirants a arribar a la cita continental però que ha deixat clara la necessitat de recuperar el ritme de competició. Després dels dos partits a Tenerife, Espanya tindrà dos dies de descans abans de tornar a la feina a Madrid, on el dimarts 15 es mesurarà a Veneçuela en el següent amistós de preparació a la defensa del tron continental.