A nova edición de 'Santiago(é)Tapas' amplíase cun concurso de coctelería

Publicado 09/10/2019 14:12:17CET
Comida, tapa, restaurante
EUROPA PRESS - Archivo

A asociación Hostalaría Compostela asume a organización do evento e o Goberno local exercerá de promotor

SANTIAGO DE COMPOSTELA, 9 Oct. (EUROPA PRESS) -

A capital galega prepárase para a XII edición de 'Santiago(é)Tapas', a cita gastronómica anual coa que a cidade busca desestacionalizar o turismo e impulsar a gastronomía local e que este ano ampliará a súa proposta cun concurso de coctelería.

Así o trasladaron en rolda de prensa o concelleiro de Turismo, Sindo Guinarte, e a presidenta da asociación Hostalaría Compostela, Sara Santos, na que presentaron as novidades desta nova edición, que se celebrará entre o 14 de novembro ao 1 de decembro e na que cada ano preto de 70 locais de hostalaría ofrecen as súas propostas e innovacións de tapas en diferentes rutas pola cidade galega.

Unha das principais novidades deste ano é o cambio no modelo organizativo do evento, que pasa a asumir a propia asociación de Hostalaría Compostela e no que o Goberno local exercerá de promotor.

Desde a súa creación en 2008, o concurso xerou un consumo de máis de 350.000 tapas. Guinarte destacou que o evento está "plenamente consolidado" e achega un importante valor á hora de incrementar o consumo medio por visitantes e fomentar a desestacionalización do turismo, a través da gastronomía como "atractivo estratéxico".

"Pero non debe levarnos ao inmobilismo", insistiu, motivo polo que decidiron modificar o modelo organizativo co obxectivo de permitir unha xestión "máis áxil e máis eficaz" a través da propia asociación hostaleira.

A propia presidenta da entidade, Sara Santos, agradeceu a "confianza" depositada polo executivo local no seu labor para este acto "tan importante" para o colectivo hostaleiro, nunha época de "menor afluencia turística" pero que "gusta moito aos composteláns" e "implica" ao sector.

De feito, após un "bo mes" de setembro debido á celebración de varios congresos na cidade (cunha ocupación do 82 e do 80 por cento en hoteis e pensións, respectivamente), o mes de outubro rexistra unha ocupación do 65 por cento, segundo os datos actuais e que esperan mellorar en próximas semanas por mor de iniciativas como esta.

CONCURSO

Nesta ocasión, os interesados poderán presentar até un máximo de tres tapas e dous cócteles en cada certame, que contarán ambos coas modalidades tradicional e creativa.

O custo das tapas será entre un e dous ou entre dous e tres euros en función da modalidade, mentres que dos cócteles ofreceranse a cinco e seis euros, respectivamente.

O requisito "imprescindible" para poder participar será o uso de produtos dalgunha DO ou indicación xeográfica protexida de Galicia e, no caso do cóctel, dun produto galego.

Os galardóns consistirán nun primeiro e segundo premio de 1.000 e 500 euros, escollidos mediante voto ponderado de xurado e público; outro premio do público, de 700 euros para cada modalidade e uns 500 euros para o gañador do certame de coctelería, entre outros.

As solicitudes poderanse presentar até o 20 de outubro e á final, que se celebrará entre o 6 e o 8 de decembro, pasarán os 10 mellores.

Contador