Publicado 23/08/2022 14:48

Barcelona forma a 72 dones en situació de vulnerabilitat en programació web

La tinent d'alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, visita el centre Factoria F5 on s'imparteix el programa BCNFemTech.
EUROPA PRESS

El programa BcnFemTech aconsegueix una inserció laboral del 72%

BARCELONA, 23 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha format a 72 dones en situació de vulnerabilitat en programació web en el marc del programa formatiu BCNFemTech en els seus tres primeres edicions per combatre la bretxa salarial i promoure la inserció laboral.

Aquest programa, que el consistori va impulsar a l'abril de 2021, té com a objectiu la inserció laboral a empreses tecnolgiques de dones en situació de precarietat social de la ciutat a través de la capacitació en programació i desenvolupament web Full Stack.

Amb una mitjana d'edat de 37 anys i sense estudis previs en programació en el conjunt de les tres edicions, en la primera, el programa ha aconseguit una inserció laboral del 72% per part de les participants.

L'Ajuntament ha defensat la necessitat que les dones tinguin una projecció en els entorns TIC, ja que ha constatat "un gran desajustament entre l'oferta i la demanda" a la ciutat, sosté en un comunicat.

En aquest sentit, ha destacat que a Barcelona hi ha 77.000 persones que treballen en entorns TIC, de les quals el 26% són dones, i que la demanda de professionals digitals ha augmentat un 80% mentre que l'oferta de professionals disponibles ha crescut un 23%.

El programa, que est impulsat per l'Ajuntament en collaboració amb Barcelona Activa, Endesa, Google.org, Factoria F5 i la Fundació Formació i Treball, tindr dues noves edicions aquesta tardor (de sis mesos, com les anteriors) amb l'objectiu d'arribar a unes 50 dones més.

UN ESPAI "EMPODERADOR"

La tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, ha visitat aquest dimarts l'entitat formadora Factoria F5, l'associació sense nim de lucre que gestiona el programa, i ha escoltat l'experincia de les dones que imparteixen la formació al centre.

En declaracions als periodistes, ha posat en valor el programa, del que ha constatat el seu "xit", i veu en ell una bona manera d'obrir-ho i ampliar el 26% de les dones que treballen en entorns TIC.

La directora del programa, Noelia Torres, ha assegurat que el projecte "és un pont entre el món social i tecnolgic" i que volen que l'espai sigui empoderador i transformador.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés