Publicat 18/03/2022 11:52

Barcelona Open Banc Sabadell ser "el primer torneig" de l'ATP a certificar la seva petjada de carboni

Una imatge del Barcelona Open Banc Sabadell de Tennis - Trofeu Conde de Godó
BARCELONA OPEN BANC SABADELL

L'empresa Global Omnium calcula la petjada de tot el cicle de vida del Trofeu Conde de Godó de tennis

BARCELONA, 18 març (EUROPA PRESS) -

El Barcelona Open Banc Sabadell de Tennis-Trofeu Conde de Godó ser "el primer torneig" del circuit organitzat per l'Associació de Professionals del Tennis (ATP) a certificar oficialment la seva petjada de carboni en l'edició a Barcelona del 18 al 24 d'abril.

El CEO del Barcelona Open Banc Sabadell, Xavier Pujol, ha celebrat en unes declaracions a Europa Press que aquest torneig és el segon més sostenible del circuit "després de Roland Garros".

Pujol ha detallat que el Trofeu Conde de Godó compta des del 2019 amb un pla de sostenibilitat, amb accions com un acord amb Cupra perqu tot el transport de jugadors i membres de l'ATP es faci en cotxes elctrics.

A més, el torneig ha treballat amb Seat Mó per la micromobilitat urbana sostenible, ha impulsat la reutilització de cordatge de les raquetes per a peces de roba i de les pilotes de tennis per generar energia, ja que el Reial Club de Tennis Barcelona calcula que per a una cita esportiva com aquesta se n'utilitzen unes 2.340.

Entre altres mesures, reciclaran el 100% de les acreditacions, utilitzaran gots sostenibles, i tota la illuminació de les installacions del club s'ha substitut per llums led.

També ha certificat la petjada hídrica, i és l'únic torneig exterior del circuit lliure de fum perqu no es podr fumar a tot el recinte, amb un missatge vinculat a la sostenibilitat: "Aquest missatge de salut i alimentació el tenim bastant arrelat perqu la sostenibilitat també tracta de l'ésser hum", ha dit Pujol.

La certificació l'ha duta a terme l'empresa Global Omnium, que ha desenvolupat una tecnologia per calcular la petjada de carboni d'"exercicis complexos", com ho va fer amb la ciutat de Valncia, que va ser la primera ciutat a xifrar l'impacte de la seva activitat turística, ha explicat a Europa Press el responsable de la companyia, Juan Luis Pozo.

CICLE DE VIDA DEL TORNEIG

Pozo ha detallat que aquest mesurament es fa en 10 capítols que permeten calcular tot el cicle de vida d'una activitat: en el cas del Barcelona Open Banc Sabadell, s'ha calculat l'impacte mediambiental des de les reunions i gestions prvies fins a la petjada de la logística de professionals --jugadors, entrenadors i rbitres--, assistents i la logística inversa.

Entre les accions que es mesuren, també hi ha les de condicionament del Reial Club de Tennis Barcelona per a l'esdeveniment, els esdeveniments des del punt de vista del patrocini i fins i tot l'impacte televisiu de l'emissió del torneig.

Arran d'aquest clcul, Pozo ha concretat que l'organització del torneig estableix un projecte fins a la següent edició perqu l'Open tingui un impacte positiu en el seu entorn amb accions de reducció d'emissions i de compensació, per quan "ja no es pot reduir més".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés