Actualitzat 21/01/2022 15:48

Cambray s'acull al termini de dos mesos per respondre a la sentència del 25%

El conseller d'Educació (centre), Josep Gonzàlez-Cambray, amb l'alcalde de Badalona (esquerra) , Rubén Guijarro
GOVERN

 

BADALONA (BARCELONA), 21 (EUROPA PRESS)

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, s'ha acollit al termini de dos mesos per respondre al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que aquest divendres ha declarat ferma la sentència del 25% de castellà a les aules catalanes.
 
Ho ha dit en unes declaracions als periodistes després de reunir-se amb l'alcalde de Badalona (Barcelona), Rubén Guijarro, i amb directors de centres educatius del municipi després de la decisió del tribunal català.
 
Cambray ha sostingut que la situació és la mateixa que fa dos mesos i "no canvia res", ha aclarit que el departament sabia que passaria perquè forma part del procediment judicial: ara disposen d'un termini de 10 dies per notificar al TSJC que han rebut aquesta comunicació.
 
"Estem una vegada més davant un procés de voler judicialitzar el model d'escola catalana. Un model que ha estat d'èxit, d'igualtat d'oportunitats i de cohesió social al llarg de dècades en aquest país", ha lamentat el conseller.
 
Quan li han preguntat si d'aquí a dos mesos acataran la sentència, Cambray ha reivindicat que el departament dona "resposta i compliment" a la llei d'educació de Catalunya.
 
Ha concretat que la llei estipula que tots els alumnes quan acaben quart de l'ESO assoleixen les competències tant en català com en castellà: "L'aprenentatge de les llengües no va de percentatges, va de pedagogia", ha manifestat.

UN NOU MARC NORMATIU

Cambray ha recordat que han desplegat un Pla d'impuls del català que, entre altres objectius, vol conèixer què passa als centres educatius a nivell lingüístic, una mesura que el conseller troba "molt important" per disposar de dades que permetin prendre les millors decisions.
 
En aquesta línia, ha destacat el compromís de l'executiu català de desplegar un nou marc normatiu per "actualitzar i afermar" el model lingüístic.

PROTOCOL COVID

Pel que fa la trobada amb directors de centres educatius del municipi, el conseller ha detallat que un dels aspectes que més han tractat ha estat la situació derivada de la sisena onada de la pandèmia, amb un "creixement vertiginós" del nombre de confinats a les escoles catalanes.
 
Així, ha reconegut que hi ha "àmbits de millora" en l'aplicació d'aquest protocol, un aspecte que li han traslladat durant la trobada, i ha explicat que juntament amb la Conselleria de Salut faran els aclariments que calgui per millorar el funcionament del protocol.
 
Així mateix, ha destacat que els directors dels centres educatius de Badalona li han traslladat "satisfacció" per les més de 8.000 substitucions que han fet des del començament del segon trimestre en plena sisena onada de la pandèmia.

RÀTIOS

Cambray ha explicat que un dels "canvis de paradigma" en els quals treballa el departament és la reducció del nombre d'alumnes per aula i ha avançat que de cara al curs vinent respondran a aquesta demanda en educació infantil a partir dels tres anys, tot i que ha aclarit que ho concretaran en les pròximes setmanes.
 
"És una demanda històrica", ha detallat el conseller, que ha argumentat que si hi ha menys alumnes a classe els professors podran atendre, a parer seu, de manera més personalitzada i precisa.
 
 



www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés