Publicat 14/11/2020 11:18

Educació defensa la seva gestió després de dos mesos de curs davant les queixes sindicals

Josep Gonzlez-Cambray i Josep Bargalló
EUROPA PRESS - Archivo

González-Cambray defensa haver comenat el curs i la seguretat de les escoles

BARCELONA, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha defensat, després que aquest dissabte s'hagin complit dos mesos del comenament d'un curs marcat pel coronavirus, la reobertura de les escoles presencialment, que només s'ha redut a Batxillerat i Formació Professional, davant les queixes de sindicats i famílies, que l'acusen d'improvisació".

En declaracions a Europa Press, el director general de Centres Públics de la Conselleria d'Educació, Josep González-Cambray, ha afirmat que est "cada dia més convenut que les escoles s'havien d'obrir" fa dos mesos, el 14 de setembre, perqu considera imprescindible l'educació presencial.

Cambray ha constatat que "el risc zero no existeix" per ha dit que les escoles no actuen de vectors de transmissió del virus perqu s'ha frenat la propagació, i que suposen l'entorn més segur per als estudiants, per darrere de les seves cases.

El director general del departament dirigit per Josep Bargalló ha recordat que aquest divendres els grups confinats no arribaven al 3% del total i que gairebé el 97% dels alumnes estaven anant a l'escola: "Si aix no implica que les escoles són segures, no sé qu ho fa".

En canvi, sindicats de professors i associacions de famílies opinen que als centres hi ha transmissió comunitria: el portaveu en funcions d'UstecStes, Xavier Díez, ha dit que "l'escola podria haver estat segura, per la política de la Conselleria ha fet que no ho sigui".

Xavier Díez ha assegurat que, sobretot a l'educació Secundria, "els contagis s'han disparat i s'ha generat un gran caos".

El secretari general de CCOO Educació, Manel Pulido, ha advertit: "Ens preocupa qu pot passar quan haguem de tancar les finestres perqu fa fred".

Per ara, les últimes instruccions de la Conselleria passaven per ventilar les aules 10-15 minuts cada hora, amb una obertura mínima de les finestres de 20 centímetres.

La directora de les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya (Affac), Lidón Gasull, ha fet una valoració positiva del comenament del curs, per grcies a l'esfor del professorat i els equips directius, que "van posar molt de la seva part".

En canvi ella considera que la Conselleria no ha posat mesures estructurals per afrontar l'emergncia educativa derivada de la pandmia: "Estan improvisant constantment".

"Estem a tres mesos de les eleccions i tancar escoles tindria un preu important", ha suggerit Díez.

CONNECTIVITAT

Els sindicats creuen que el departament ha reaccionat tard en els seus esforos per garantir que cada alumne es pugui connectar des de casa seva en cas que es confini el seu grup.

Així, el portaveu d'AspepcSps, David Rabad, ha criticat: "Fa que parelm dels ordinadors des del mar i encara estem esperant", i Lidón Gasull ha coincidit en aix, i ha afirmat que el pla de digitalització s'est implementant molt lentament".

González-Cambray ha assegurat que "hi ha qüestions de contractació que no es poden accelerar" i ha recordat que el departament va prioritzar el repartiment de mduls wifi entre els alumnes amb necessitats de connectivitat; i els ordinadors per als alumnes i professors que els necessitin es repartiran en les properes setmanes.

QUALITAT EDUCATIVA

En l'inici de curs també s'est demostrant un repte pedaggic, segons els sindicats, com ha remarcat Pulido (CCOO): "Tenim alumnes que han passat per dos o tres confinaments i aix afecta els més vulnerables; era impossible que no afectés".

González-Cambray ha dit que la situació implica que "pedaggicament es facin algunes coses diferents a altres anys, per aix no vol dir en absolut que els resultats siguin inferiors".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés