Publicat 27/02/2018 15:32

Estudiants presenten una queixa al Síndic de la UAB per "persecució política i sindical"

Estudiants asseguren que la UAB elabora "llistes negres"
Europa Press

La UAB nega la identificació d'estudiants i ressalta que compleix en protecció de dades

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 27 febr. (EUROPA PRESS) -

Membres d'Alerta Solidària, el col·lectiu Som 27 i més, la Plataforma Antifeixista de l'Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la UAB (Sepc-UAB) han presentat aquest dimarts una queixa davant el Síndic de la universitat per "persecució pública i sindical".

El membre del Sepc-UAB, David Tubau, ha assegurat que l'universitat ha fet "llistes negres per fer persecució política i sindical", sobre la base d'imatges recollides per les càmeres de seguretat de la UAB, identificant cares i persones en diverses activitats i actes organitzats al campus en els últims cinc anys.

Tubau ha precisat que s'ha lliurat material visual als Mossos que serveixen per "tenir un cert perfil criminal" en cinc casos, quatre dels quals estan judicialitzats --un és l'ocupació del rectorat el 2013, un altre un furt, coacció i ultratge a la bandera i coaccions, amenaces i organització criminal, encara que sense escrit d'acusació--.

En aquest sentit, ha recordat que els enregistraments lliurats a la policia són d'actes festius, lúdics i d'activitats organitzades per aquests col·lectius i que "els mateixos Mossos han certificat que van acabar sense incidents".

Ha assenyalat directament a la qual va ser vicerectora d'Estudiants Sílvia Carrasco com la responsable de proporcionar aquesta informació a la policia catalana, "una vulneració de la llei de protecció de dades", segons el membre d'Alerta Solidària Ferran Ocata, que no ha descartat presentar accions legals una vegada el Síndic resolgui la seva queixa.

LA UAB ES DESMARCA

Fonts de la UAB han defensat a Europa Press que no tenen cap relació amb la identificació de persones al campus i han afirmat que, "si una autoritat policial o judicial sol·licita imatges, les entrega".

Així mateix, han garantit que es regeixen per la normativa de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades i que els registres audiovisuals s'esborren automàticament cada 15 dies, desmentint així la teoria dels estudiants, que han dit que les imatges lliurades als Mossos superen aquestes dues setmanes, fins i tot mesos, com ha apuntat Tubau.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés