Publicat 11/05/2022 15:14

La III campanya 'Cap Llar Sense Aliments' destina 1 milió d'euros a recaptar menjar a Espanya

Elisabet Faus (Xarxa Solidria d'Acció Social de CaixaBank) Lluís Fatjó-Vilas (Banc dels Aliments de Barcelona) Montserrat Buisán (Programes Socials de la Fundació La Caixa) Josep Manel Alejandre (Grcia Participa)
EUROPA PRESS

Bancs d'aliments catalans preveuen un 20% més de demanda aquest any per la inflació

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

La tercera edició de la campanya 'Cap Llar Sense Aliments', que impulsen la Fundació La Caixa i CaixaBank destinar 1 milió d'euros a recaptar aliments a tot Espanya, dels quals uns 150.000 seran per a bancs d'aliments de Catalunya.

L'han presentada aquest dimecres a Barcelona la directora de Programes Socials de la Fundació La Caixa, Montserrat Buisán; la directora de la Xarxa Solidria d'Acció Social de CaixaBank, Elisabet Faus; el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, i el secretari de Grcia Participa, Josep Manel Alejandre

La directora de Programes Socials de la Fundació La Caixa, Montserrat Buisán, ha lamentat que la pandmia ha incidit "fonamentalment" en les persones més vulnerables, que ara també es veuen afectades per l'impacte de la inflació derivada del conflicte a Ucrana.

Així, Buisán ha reivindicat que la campanya 'Cap Llar Sense Aliments' s'emmarca en l'estratgia de la fundació per "lluitar contra l'exclusió social, contra la pobresa i de donar suport a les persones més vulnerables".

La directora de la Xarxa Solidria d'Acció Social de CaixaBank, Elisabet Faus, ha explicat que han impulsat una plataforma de donatius gratuta perqu es puguin fer de la manera "més senzilla" des de les oficines de CaixaBank, els caixers automtics, el sistema de banca en línia per a clients i també per Bizum.

BANCS D'ALIMENTS DE CATALUNYA

Segons el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, els bancs d'aliments de Catalunya preveuen un augment de la demanda d'ajuda d'un 20% aquest any derivat de l'escalada de preus provocada pel conflicte bllic entre Rússia i Ucrana.

Ha destacat el "sobreesfor" durant els últims dos anys per respondre a l'impacte de la pandmia de coronavirus i a les seves conseqüncies socials, i el primer trimestre de l'any han repartit 6,8 milions de quilos d'aliments.

No obstant aix, amb la inflació s'han trobat un "increment de preus molt important" que els provoca una desestabilització pressupostria i falta de recursos per continuar amb la línia d'ajuts actual, i, de fet, les entregues d'aliment a Catalunya s'han redut un 12% al mar i abril.

A Catalunya atenen 236.000 persones, de les quals 8.700 són menors de dos anys, per la qual cosa, davant la pujada de preus, han demanat ajuda a la Fundació La Caixa i a CaixaBank amb una campanya amb la qual volen aconseguir el "suport de la ciutadania" i continuar amb la tasca de recaptar aliments bsics per a persones vulnerables.

ENTITATS

Els bancs d'aliments a Catalunya presten servei a través d'una xarxa de 651 entitats socials, entre les quals s'inclou l'associació Grcia Participa: el seu secretari, Josep Manel Alejandre, ha lamentat que, a més de la inflació, la demanda "continua creixent com a efecte directe" de la pandmia.

Ha criticat que les entitats ocupen un espai que no els correspondria "si les administracions fessin una aposta decidida" per revertir aquestes problemtiques socials i ha lamentat que, a més, no reben el suport necessari per a iniciatives d'atenció a vulnerables.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés