Actualitzat 15/07/2013 19:05

El síndic Jaume Amat nega pressions per arxivar l'informe sanitari sobre Crespo

Síndic mayor de la Sindicatura de Cuentas, Jaume Amat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

El síndic més de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat, ha negat l'existència de pressions polítiques per arxivar el 2006 el projecte d'informe sanitari sobre la Corporació Salut Maresme i la Selva (CSMS), i que al·ludia la possible existència d'irregularitats en la gestió de l'exalcalde de Lloret (Girona) i diputat al Parlament, Xavier Crespo (CiU).

En una compareixença en qualitat d'expert a la comissió del Parlament que investiga la gestió sanitària a Catalunya, Amat ha confirmat que en la història de l'organismes fiscalitzador han decaigut dos projectes d'informe, tot i que ho ha justificat en "raons tècniques" apreciades pel ple d'aquest organismes fiscalitzador.

Amat, que va arribar a la Sindicatura el 2007 i va ser nomenat síndic major el mes de març del 2011, no va estar present al principi les deliberacions sobre el cas el 2005, una circumstància que l'ha impedit oferir més detalls sobre l'esmentat arxiu i que ha portat ICV-EUiA, C's i CUP a mostrar-se crítics amb la seva compareixença, a l'entendre que no aportava res, recordant a més que ha estat rebutjada la compareixença del síndic Agustí Colom --autor del treball original--.

Els tres grups, juntament amb ERC, PSC i PP, han demanat conèixer les raons tècniques que van portar a descartar que s'elaborés un informe, si bé Amat ha argumentat que la decisió ha estat presa pel ple i, donada la independència d'aquest organisme, en el cas que això succeeixi no es dóna a conèixer el contingut de les deliberacions, a pesar del vot particular de Colom: "No puc valorar un projecte d'informe no aprovat", ha resumit.

Amat, que ha apreciat que la seva compareixença s'ha convertit en un "bucle", ha repassat el recorregut del projecte d'informe des de 2005, quan es va incloure en el programa de treball per al 2006, i ha tret ferro que decaigués perquè, segons ha explicat, el Ministeri Fiscal ha descartat completament el 2010 l'existència d'irregularitats entorn de la CSMS i Crespo.

De fet, el síndic més ha recordat que l'organisme ha presentat una denúncia davant de la Fiscalia per un presumpte delicte de revelació de secrets, a l'emmarcar el cas en una hipotètica campanya mediàtica per ressuscitar un projecte de fa sis anys, i ha ressaltat que la institució es regeix sempre per les normes aprovades en el mateix Parlament.

El diputat de CiU Albert Batet, per part seva, ha considerat que la compareixença del síndic ha servit per reiterar que no hi ha cap informe sanitari sobre Crespo --només un projecte que ha estat descartat-- i per tant "no hi ha cas", tot i les intervencions dels grups de l'oposició.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sí investiga a Crespo en el marc del 'cas Clotilde', que no té res a veure amb la sanitat, sinó amb els presumptes delictes de suborn i, eventualment, prevaricació, en la seva gestió com a alcalde de Lloret (2003-2011) pels suposats regals rebuts del magnat rus Andrei Petrov, després que l'Audiència Nacional detallés en una exposició raonada que apreciava que els esmentats regals es van fer "per aconseguir un tracte de favor en la realització d'obres de construcció i projectes immobiliaris".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés