Publicat 05/09/2022 10:48

Aquest dilluns comença el judici per l'atemptat a Niça del 2016 que va deixar 86 morts i centenars de ferits

Archivo - Imatge de l'atac terrorista a Nia el 14 de juliol del 2016
XU JINQUAN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO - Archivo

MADRID, 5 set. (EUROPA PRESS) -

Set homes i una dona compareixen des d'aquest dilluns davant el tribunal que jutja l'atemptat de Nia, en el qual van morir 86 persones --entre els quals hi havia 15 menors-- i unes 400 van resultar ferides, quan un home armat va conduir un camió contra una multitud de persones el festiu del 14 de juliol del 2016.

L'atacant, Mohamed Lahouiej-Bouhlel, va morir pels trets de la policia francesa, no obstant aix, en el procés es jutjaran altres persones per la seva participació en l'organització de l'atac.

Tres de les persones investigades --Mohamed Ghraieb, Chokri Chafrou i Ramzi Arefa-- estan processades per associació amb delinqüents terroristes, un delicte que pot comportar una pena de trenta anys de presó.

Els altres cinc acusats seran jutjats per delictes comuns, associació per delinquir i violació de la legislació sobre armes. D'aquests cinc, un d'ells est prfug.

Són sospitosos d'haver-se associat en la cerca d'armes o d'haver proporcionat les armes al terrorista, mentre eren conscients de la seva radicalització, malgrat desconixer que estava preparant l'atemptat, ja que aix no s'ha pogut demostrar.

Més de sis anys després del crim, que va tenir lloc el 14 de juliol del 2016, els familiars de les víctimes esperen que l'obertura del judici a París els ajudi a entendre els fets.

"Els meus clients estan esperant la veritat, estan esperant que es pronunci la justícia i esperen que hi hagi una sentncia", ha resumit per BFMTV Olivia Chalus Pénochet, la representant de 45 denunciants.

Els advocats reconeixen que la majoria de víctimes són prudents sobre el que poden esperar del judici, tot i que pot aportar "llum" a les "zones grises en l'expedient". Així mateix, consideren que aquest procés "pot tenir un efecte calmant", ha explicat l'advocat Fabien Rajon.

"Les víctimes volen donar a conixer el que han patit. També busquen reconeixement", ha agregat Chalus Pénochet.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés