Actualitzat 17/03/2017 14:37

Brussel·les diu que és "essencial" que Espanya aprovi la reforma de l'estiba

Diputados celebran en el Congreso el rechazo del decreto ley de la estiba
EUROPA PRESS

BRUSSEL·LES, 17 març (EUROPA PRES) -

La Comissió Europea ha subratllat que és "essencial" que Espanya aprovi la reforma del sector de l'estiba després que aquest dijous el Ple del Congrés rebutgés el reial decret llei del Govern espanyol, al mateix temps que ha sostingut que no hi ha un termini límit concret però que el recurs que ha presentat davant la justícia europea proposa multes econòmiques que creixen per cada dia que no s'aprova la reforma.

"Malgrat el rebuig al decret proposat pel Govern espanyol, és essencial que Espanya reformi el sistema de treball portuari, que no està en línia amb la legislació europea. També és una qüestió de competitivitat per als ports espanyols", ha afirmat en roda de premsa aquest divendres la portaveu de Transports de l'Executiu comunitari, Anna-Kaisa Itkonen.

"Convidem Espanya a complir amb la sentència de desembre del 2014 del Tribunal de Justícia (TUE) i amb les seves obligacions com a membre de la Unió Europea", ha remarcat la portaveu, per després afegir que Brussel·les "està com sempre preparada per assistir a les autoritats espanyoles".

Itkonen també ha assenyalat que no existeix una data límit "específica", però ha recordat que es tracta d'un procediment d'infracció "en marxa" i que el recurs de l'Executiu comunitari proposa multes concretes fins que Espanya aprovi la reforma.

La portaveu es refereix a les dues multes proposades per Brussel·les, sobre les quals encara ha de pronunciar-se la justícia europea. La primera d'elles imposa una sanció diària de 27.522 euros des del dia en el qual el TUE va declarar il·legal el sistema de treball portuari espanyol, l'11 de desembre del 2014. El muntant acumulat fins avui per aquesta multa és de 22,8 milions.

La segona sanció suposarà, si és confirmada pel tribunal, una quantia diària de 134.107,2 euros des del moment en què la justícia europea falli la seva segona sentència. En qualsevol cas, es tracta únicament de propostes de la Comissió Europea, que la futura fallada del TUE pot modificar o confirmar.

A més, la justícia europea encara pot trigar uns mesos a pronunciar-se sobre el cas. Segons les dades del propi tribunal, la durada mitjana dels procediments és de 14,7 mesos i el recurs de la Comissió Europea va ser presentat al juliol del 2015.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés