Actualitzat 05/04/2008 20:56

Clinton i Obama incideixen en les millores laborals abans de les primàries a Pennsilvània

Reuters

MADRID, 5 d'abril (EUROPA PRESS)

Hillary Clinton i Barack Obama es preparen per afrontar les primàries del pròxim 22 d'abril a l'estat de Pennsilvània amb un objectiu comú: la recuperació dels més de 200.000 llocs de treball perduts durant el mandat del president George W. Bush, renovant així la confiança dels treballadors que viuen a l'estat, el nord-oest del qual forma part de l'anomenat 'Cinturó de l'Òxid' dels Estats Units, el nucli industrial del país.

A més, Pennsilvània es configura com a objectiu a llarg termini de cara a les eleccions presidencials de novembre, ja que cap dels dos partits han aconseguit dominar l'escena política de l'estat des de fa més d'una dècada; cal sumar-hi que és el sisè més poblat del país, el que el converteix en un dels 'swing states' més importants.

Queda la pregunta de com crearan nous llocs de treball o recuperar els que han desaparegut. És una qüestió que sol aparèixer a cada esdeveniment en què compareixen els precandidats demòcrates i que té, en el fons, la mateixa resposta: tots dos pretenen crear milions de nous llocs de treball amb l'ajuda de les emergents indústries renovables i d'energia neta. És en les declaracions de cara a la galeria on els seus missatges difereixen.

Per exemple, Clinton té com a objectiu tornar a desenvolupar el treball industrial, sobre el que milions de nord-americans s'han guanyat el títol de "blue collar workers" --obrers de coll blau o mono--, una idea associada amb els ideals més purs dels Estats Units i que Clinton s'ha proposat desenvolupar. "Sóc una d'aquestes persones que creu apassionadament que no pots desenvolupar una economia forta si no construeixes coses", va declarar a la premsa dimarts passat. "Per això crec que podem ser, una vegada més, una economia industrial", va afegir.

Barack Obama, per la seva banda, ha adoptat una posició molt més dubtosa sobre aquesta qüestió, perquè considera que hi ha "tendències irreversibles" dins de l'economia nord-americana, relacionades amb la globalització. "Sent honestos amb nosaltres mateixos, sabem que algunes de les tendències de la nostra economia no poden ser revertides", ha explicat."Els forts i ràpids corrents de la globalització no poden ser aturatss", ha sentenciat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés