Actualitzat 25/01/2016 18:14

La costa est dels EUA intenta tornar a la normalitat després de la gran nevada

Casey Neistat surcando la ciudad de Nueva York
YOUTUBE/CASEYNEISTAT

WASHINGTON, 25 Gen. (EUROPA PRESS) -

   La costa est dels Estats Units intenta tornar a la normalitat després del pas del 'Jonas', una gran tempesta de neu que ha deixat una trentena de morts i que ha paralitzat completament les principals ciutats del país.

   A Washington, on 'Jonas' ha deixat fins a 74 centímetres de neu acumulada en algunes zones, els carrers i avingudes segueixen cobertes d'un mantell blanc a l'espera que les màquines llevaneu i els veïns comencin a desembarassar-los.

   L'alcaldessa, Muriel Bowser, ha advertit aquest dilluns que encara queden "diversos dies" de neteja per endavant, per la qual cosa ha demanat als ciutadans que, en la mesura del possible, es quedin a casa. "És important saber que els carrers encara són perilloses", ha dit.

   Per complir amb aquest mandat, els treballadors federals amb funcions no essencials podran treballar des de les seves cases, mentre que la gran majoria dels col·legis segueixen tancats, d'acord amb els mitjans de comunicació locals.

   Tot i això, per a aquells que no tinguin més remei que desplaçar-se, el servei de metro segueix actiu i ofereix bitllets gratis per incentivar-ne l'ús. Al llarg del cap de setmana ha batut rècords amb més de 730.000 viatges de mitjana.

NOVA YORK

   A Nova York, 'Jonas' s'ha convertit en una de les tempestes de neu més importants de la història, amb uns 68 centímetres, i ha deixat els novaiorquesos gairebé aïllats durant el cap de setmana, si bé sembla que la situació ja s'ha normalitzat.

   "Vam fer la millor crida que vam poder amb les previsions que teníem", ha dit el governador estatal, Andrew Cuomo, en declaracions a la CNN. "Als novaiorquesos no els agrada ser molestats: si no hagués caigut aquesta quantitat de neu, avui m'haguessin penjat", ha fet broma.

   Així, els treballs funcionen amb normalitat, inclosa la borsa, i els col·legis han reobert les portes. "L'alcalde (Bill de Blasio) va dir ahir que les escoles obririen i no vull que perdi un dia", ha explicat Luis Molina, de 56 anys.

   La majoria dels túnels i ponts que connecten amb la ciutat de Nova York estan oberts. A més, els transports públics també funcionen amb normalitat. L'única excepció són les vies de comunicació amb Long Island, que continuen restringides.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés